Hayter opent de Giro d’Italia U23 met zege in proloog, Zijlaard derde

Door , donderdag 13 juni 2019 om 19:45
Hayter opent de Giro d’Italia U23 met zege in proloog, Zijlaard derde

foto: IsolaPress - Marco Isola e Massimo Fulgenzi

Ethan Hayter is uitstekend begonnen aan de Giro d’Italia U23. De 20-jarige Brit wist de snelste tijd te realiseren in de 3,3 kilometer lange proloog in Riccione. Hayter versloeg de Australiër Kaden Groves en de Nederlander Maikel Zijlaard.

De Giro d’Italia voor beloften trapte vanavond om klokslag 18.00 uur af met een proloog van 3,3 kilometer. Het gebeurde allemaal in kustplaats Riccione, waar overigens ook de individuele tijdrit van de jongste Giro d’Italia voor profs begon. De proloog ging over lange en brede wegen langs het strand, maar het parcours telde wel acht haakse bochten.

Ethan Hayter, Matteo Sobrero, Alexander Konychev… Wie veroverde de eerste roze trui? Het was uiteindelijk Hayter die de snelste tijd wist te rijden. Runner-up Groves strandde uiteindelijk op minder dan één seconde, terwijl Zijlaard knap als derde wist te finishen.

Hayter was de sterkste – foto: IsolaPress – Marco Isola e Massimo Fulgenzi

Met Ide Schelling (zevende) finishte er nog een Nederlander bij de eerste tien. Thymen Arensman – een van de favorieten voor de eindzege – moest zeven seconden toegeven op dagwinnaar Hayter. De eerste Belg vinden we op de 43e plaats met Julian Mertens.

Klimmen, klimmen en nog eens klimmen
De Giro d’Italia U23 telt in totaal negen etappes. Morgen koersen de renners van Riccione naar Santa Sofia. De beslissing zal waarschijnlijk later in de week vallen, als de renners finishen op de Monte Amiata, de Passo Maniva en in Aprica. De ronde eindigt op flanken van de Passo Fedaia. Lees hier alles over de prestigieuze beloftekoers.

Alle truidragers; Zijlaard pakt de witte jongerentrui (U21) – foto: IsolaPress – Marco Isola e Massimo Fulgenzi

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.