Flink geschaafde Lorena Wiebes gaat van start in slotweekend Tour Femmes
foto: Cor Vos
zaterdag 30 juli 2022 om 08:32

Flink geschaafde Lorena Wiebes gaat van start in slotweekend Tour Femmes

Update Met veel pijn kwam Lorena Wiebes vrijdag over de finish van de zesde etappe van de Tour de France Femmes. Haar ploeg Team DSM liet ’s avonds weten dat de tweevoudig ritwinnares na afloop gehecht moest worden aan haar elleboog.

Daarnaast is Wiebes flink geschaafd over haar hele lichaam. “Maar desondanks gaat het goed met haar”, voegt de Nederlandse formatie er aan toe. “Ze zal de komende nacht goed gemonitord worden, voordat we gaan kijken of ze in staat is om de etappe van zaterdag te starten.”

De valpartij van Wiebes, waarbij ook Lotte Kopecky betrokken was, gebeurde op ongeveer 20 kilometer van finish in Rosheim. De Nederlandse kwam daarna niet meer terug in het peloton. De ritzege ging uiteindelijk naar Marianne Vos, die daardoor uit is gelopen in het puntenklassement (267 punten om 191 punten van Wiebes).


Update 11.34 uur

Team DSM laat in een kort statement weten dat Lorena Wiebes zaterdag van start gaat in de zevende etappe van de Tour de France Femmes. De medische staf van het Nederlandse team heeft de sprintster groen licht gegeven om, ondanks haar blessures en hechtingen, te koersen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.