Heinrich Haussler wordt ploegleider bij BORA-hansgrohe
foto: Cor Vos
vrijdag 2 juni 2023 om 18:36

Heinrich Haussler wordt ploegleider bij BORA-hansgrohe

Heinrich Haussler blijft actief in de wielerwereld. De Australiër gaat als assistent-ploegleider aan de slag bij BORA-hansgrohe

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 39-jarige Haussler is pas enkele maanden wielrenner-af. In april liet hij weten per direct te stoppen vanwege een hartritmestoornis. Daarna zou hij sportdirecteur worden bij Bahrain Victorious, maar dat gaat dus niet meer door.

“Ik kijk erg uit naar deze uitdaging”, aldus Haussler. “Ik heb al een tijdje contact met Rolf Aldag en de afgelopen weken is het concretere geworden. De gesprekken met BORA-hansgrohe hebben me vertrouwen gegeven dat dit de juiste ploeg voor me is.”

“Ik wil de renners helpen met het voorkomen van de fouten die ik heb gemaakt. Mijn kennis wil ik doorspelen aan de volgende generatie”, eindigt hij. “Het gaat een mooie tijd worden hier.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.