Heistse Pijl verhuist van datum en vaart opnieuw eigen koers

Heistse Pijl verhuist van datum en vaart opnieuw eigen koers

© WielerFlits

donderdag 28 februari 2019 om 12:04

De Heylen Vastgoed Heistse Pijl maakt geen deel meer uit van de Bingoal Cycling Cup. “Dat garandeert meer visibiliteit voor onze eigen partners”, aldus organisator Jef Van den Bosch.” De wedstrijd verhuist van de eerste naar de tweede helft van juni, de finale zal rechtstreeks te volgen zijn op Sporza.

In zijn beginfase werd de Heistse Pijl in mei georganiseerd. Later verhuisde de – ondertussen 1.1-koers – naar begin juni. Op die manier kregen de organisatoren de garantie kregen dat Tom Boonen er aan de start zou staan. Maar door voortdurende wijzigingen op de kalender werd dit jaar opnieuw een andere datum gezocht.

Drieluik
“Het was moeilijk om begin juni een heel sterk deelnemersveld bijeen te krijgen”, aldus organisator Jef Van den Bosch. “Dus gingen we te rade bij een aantal topteams. Onder meer Wilfried Peeters (ploegleider Deceuninck-Quick-Step, red) adviseerde ons het weekend vóór het Belgisch kampioenschap aan. Zo kwamen we op zaterdag 22 juni terecht, in een drieluik met Halle-Ingooigem en de Elfstedenronde. Net als de Heistse Pijl wedstrijden waarin de toppers kilometers kunnen maken aan hoge snelheid. Ideaal als voorbereiding op het BK.”

Van den Bosch rekent op deelname van vier WorldTourteams (waaronder Deceuninck-Quick-Step en Lotto-Soudal) en een 13-tal ProContinentale ploegen. Het laatste anderhalf uur zal live te volgen zijn op Sporza. Start en aankomst blijven respectievelijk in Turnhout en Heist-op-den-Berg. Voorts wordt Michael Goolaerts opnieuw op een serene manier herdacht. De meest strijdlustige renner krijgt de Michael Goolaerts-trofee. De Heistse Pijl maakt voor het eerst in drie jaar ook geen deel meer uit van de Bingoal Cycling Cup, de vroegere Napoleon Games CC. “We staan weer op eigen benen en dat vinden we een meerwaarde voor onze eigen partners.”

Toertocht op zondag
De Heistse Pijl krijgt trouwens een broertje. Op zondag 23 juni wordt voor het eerst de  Heylen Vastgoed Classic georganiseerd. “Een toertocht met startplaatsen in Turnhout, Heist-op-den-Berg en Herentals”, aldus parcoursbouwer Dieter Clerx. “Enerzijds zullen de recreatieven deels op hetzelfde parcours als de profs rijden, anderzijds willen we de Kempen als fietsstreek promoten door de hele regio te doorkruisen.” De opbrengst van de Classic gaat overigens naar twee goede doelen uit de streek: het Olivia Fund en To Walk Again.

Op de foto (© WielerFlits) herkent u van links naar rechts organisatoren Dieter Clerx en Jef Van den Bosch en Kistof Smolders van van Heylen Vastgoed. Meer info over de wedstrijd vind u op de website van de organisatie.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.