Helemaal terug! Ellen van Dijk verslaat Riejanne Markus in openingstijdrit Tour de Normandie Féminin
foto: Cor Vos
donderdag 14 maart 2024 om 16:43

Helemaal terug! Ellen van Dijk verslaat Riejanne Markus in openingstijdrit Tour de Normandie Féminin

Ellen van Dijk is helemaal terug. Vier dagen nadat ze de afsluitende tijdrit van de Vuelta Extremadura Féminas op haar naam schreef, heeft ze nu ook de openingstijdrit van de Tour de Normandie Féminin gewonnen. De 37-jarige renster maakte vorige week haar rentree, nadat ze in november 2023 beviel van haar zoontje Faas.

De tweede editie van de Tour de Normandie Féminin begon met een individuele tijdrit. De rensters moesten een chronoproef van 10,3 kilometer afleggen met start en finish in Bagnoles-de-l’Orne. Vanuit de start moest meteen een klein klimmetje bedwongen worden, daarna volgde een glooiend parcours. Tijdritspecialisten Ellen van Dijk en Riejanne Markus golden als topfavorieten voor de dagzege. 

Van de twee Nederlanders was Van Dijk als eerste aan de beurt. Ze klokte een tijd van dertien minuten en 32 seconden en was daarmee veruit de snelste op dat moment. Er moesten toen echter nog wel wat rensters komen. Geen van hen kwam echter aan de tijd van de drievoudig wereldkampioene, ook Markus niet. De Nederlands kampioene gaf maar liefst 19 seconden toe op de renster van Lidl-Trek. Met Liek Nooijen, net als Markus uitkomend voor Visma | Lease a Bike, eindigde er ook een Nederlandse op plek drie.

Van Dijk boekte zo haar tweede opeenvolgende zege, nadat ze zondag de afsluitende tijdrit van de Vuelta Extremadura Féminas. Ze is uiteraard ook de eerste leidster in de vierdaagse de Tour de Normandie Féminin.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.