Hennep- en cannabisbedrijf Landis mag niet in naam wielerploeg
foto: Sirotti
donderdag 13 december 2018 om 13:47

Hennep- en cannabisbedrijf Landis mag niet in naam wielerploeg

Floyd’s of Leadville mag niet in de naam van de wielerploeg van Floyd Landis. Het bedrijf van de ex-wielrenner maakt hennep en cannabis, maar door nieuwe regelgeving in Canada (waar de wielerploeg ingeschreven is) is het verboden om die drugs te promoten in sport. Landis legt zich er bij neer. “Na jaren van procederen, heb ik geen zin om nog een lange juridische strijd over de naam aan te gaan”, vertelt hij Cycling Weekly.

“Canada lost de wettigheid rond cannabidiol en sport op”, aldus Landis, die desondanks wel de ploeg blijft sponsoren. De ploeg zal nu verder gaan als Floyd’s Pro Cycling. “Mijn inzet voor het team blijft ongewijzigd, ongeacht hoe het moet worden genoemd.”

Inmiddels zijn ook de eerste namen aangekondigd van de nieuwe continentale wielerploeg. Landis maakte begin oktober zijn plannen bekend voor een eigen team, waar oud-ploeggenoot Gord Fraser de dagelijkse leiding op zich neemt. “We gaan ons richten op de ontwikkeling van de beste jonge wielertalenten uit Canada, aangevuld met enkele dynamische en ervaren renners uit Noord-Amerika”, aldus Fraser in een perscommuniqué van de ploeg.

Voorlopige selectie flag-ca Floyd’s Pro Cycling 2019
flag-au Jonathan Clarke (UnitedHealthcare)
flag-us Travis McCabe (UnitedHealthcare)
flag-ca Carson Miles (was junior)
flag-ca Robin Plamondon (was junior)
flag-us Keegan Swirbul (Jelly Belly)
flag-ro Serghei Tvetcov (UnitedHealthcare)
flag-ca Nick Zukowsky (Silber)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.