Henri Vandenabeele beste Belg op Green Mountain in Tour of Oman
maandag 14 februari 2022 om 12:51

Henri Vandenabeele beste Belg op Green Mountain in Tour of Oman

Interview Henri Vandenabeele finishte vandaag als achtste in de koninginnenrit van de Tour of Oman. De 21-jarige renner van Team DSM kon lang mee met de favorieten op de slotklim, maar gaf uiteindelijk 1:19 toe op ritwinnaar Jan Hirt. “Voor mijn eerste koers van het seizoen ben ik tevreden”, zegt hij op Green Mountain tegen WielerFlits.

“Bij aanvang van de slotklim, voelde ik me nochtans goed”, blikt de jonge Belg terug. “Ons plan om halfweg koers het peloton op de kant te trekken leek te slagen, maar uiteindelijk kwam alles toch samen.”

Nadat Team DSM, de ploeg van Vandenabeele, halverwege de etappe het peloton in waaiers trok, ontspon de koers zich pas echt op de flanken van de Green Mountain. Onder aanvoering van Intermarché-Wanty-Gobert dunde het peloton flink uit en wist Hirt het ploegenspel af te maken.

“Door het tempo op de slotklim van Intermarché-Wanty-Gobert liepen mijn benen leeg en was ik niet in staat de tempoversnelling van Hirt te volgen.”Hierna probeerde ik op de vlakke stukken mijn herstel te pakken en mijn eigen tempo te rijden. De forse tegenwind maakte het moeilijk en mijn benen liepen vol. Wellicht dat de slotklim iets te kort was voor mij, maar voor mijn eerste koers van het seizoen ben ik tevreden.”

In het algemeen klassement is Vandenabeele teruggezakt naar de negende plek met een achterstand van bijna twee minuten op klassementsleider Hirt. De Tour of Oman telt nog één etappe. In de 132,5 kilometer lange slotrit naar Matrah Corniche is het opnieuw de beurt aan de sprinters.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.