Henri Vandenabeele stapt na val en lekke band uit Tour de l’Avenir
foto: Cor Vos (archief)
maandag 16 augustus 2021 om 19:35

Henri Vandenabeele stapt na val en lekke band uit Tour de l’Avenir

Voor Henri Vandenabeele zit de Tour de l’Avenir er al op. In de derde etappe, een waaierrit naar Donnemarie-Dontilly, kwam de kopman van de Belgische ploeg ten val én reed hij lek. “Fysiek en mentaal was het op. Fysiek door de vele schaafwonden die hij opliep”, zegt bondscoach Sven Vanthourenhout in gesprek met Belga.

Vandenabeele was de absolute kopman van België voor het klassement. “Gisteren reden we een meer dan knappe ploegentijdrit en vandaag wilden we graag tijd nemen op de andere klassementsrenners. We wisten dat het een waaierrit zou worden, we waren er klaar voor en alles verliep ook naar wens tot die valpartij van Henri”, aldus Vanthourenhout.

“Henri kroop opnieuw op zijn fiets, probeerde wel, maar toen we op het plaatselijke circuit kwamen, reed hij nog eens lek, verloor hij nog meer tijd en uiteindelijk is hij afgestapt”, gaat de bondscoach verder. “Hij wist ook dat hij de komende dagen nog veel pijn zou lijden en mentaal breekt er ook wel iets bij zo’n jongen. Hij kwam naar hier als klassementsrenner en zag dat in rook opgaan. Aandringen had geen zin meer. Gelukkig is er geen sprake van breuken.”

Dinsdag keert Vandenabeele, normaliter uitkomend voor de opleidingsploeg van Team DSM, naar huis om te herstellen. De rest van de ploeg gaat verder. “Nu moeten we proberen om om er een paar etappes uit te kiezen en te mikken op ritwinst. Vandaag waren we er dicht bij met Arnaud en Stan, maar wordt het twee en drie. Arnaud heeft me echt verbaasd. Het was een lastige aankomst, 900 meter aan zo’n 4,5 à 5% en hij hield knap stand, en dat voor een eerstejaarsbelofte. Dat belooft voor de toekomst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.