Hermans heerst in Utah: “Hoefde niet veel te doen tot de laatste klim”

vrijdag 16 augustus 2019 om 08:37
Hermans heerst in Utah: “Hoefde niet veel te doen tot de laatste klim”

foto: Cor Vos

Ben Hermans zwaait op dit moment de scepter in de Tour of Utah. De 33-jarige kopman van Israel Cycling Academy won woensdag al op Powder Mountain, maar was gisteren ook de beste in North Salt Lake. “We werden vandaag onder druk gezet, maar we verloren nooit de controle over de wedstrijd”, zo liet hij na afloop weten.

Hermans wist op het laatste klimmetje weg te rijden van zijn concurrenten James Piccoli en Niklas Eg, op weg naar de eerder ontsnapte Lawson Craddock. De leider wist de Amerikaan van EF Education First te passeren en achter te laten, op weg naar een tweede ritzege op rij. “Ik had vandaag een goede timing”, zo vat Hermans zijn prestatie samen.

“Ik hoefde niet veel te doen tot de laatste beklimming. De ploeg reed vandaag sterk. Ik moest in de finale alleen Piccoli volgen. Hij gaf alles aan het begin van de klim, maar hij was niet in staat om me te lossen. Hierdoor had hij niks meer over voor het laatste deel. Ik probeerde vervolgens de koplopers nog te pakken voor de top.”

Aanval van dertig seconden 
Hermans wist het werk van de ploeg met verve af te ronden, waardoor hij Israel Cycling Academy een tweede ritoverwinning bezorgde. “Ik had in de laatste kilometer nog een aanval van dertig seconden in de benen. Ik slaagde erin om een mooi gaatje te slaan. Het bleek uiteindelijk genoeg voor de ritzege.”

In het klassement heeft onze landgenoot nu een voorsprong van 44 seconden op Piccoli. “Het was een goede situatie voor ons, maar soms moet je ook een beetje geluk hebben.” De Tour of Utah gaat vanavond verder met een relatief vlakke etappe naar Salt Lake City. In het weekend is het weer klimmen geblazen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.