Hermans: “Ik word maar niet slechter in deze drie weken, ook bergop niet”
foto: Cor Vos
vrijdag 28 mei 2021 om 19:56

Hermans: “Ik word maar niet slechter in deze drie weken, ook bergop niet”

Quinten Hermans zat vandaag in de Giro d’Italia niet voor het eerst mee in de vlucht van de dag. Samen met zijn ploeggenoot Andrea Pasqualon reed de Belg van Intermarché-Wanty-Gobert in de aanval en uiteindelijk zongen zij het uit tot het begin van de slotklim.

“De grote ploegen hadden duidelijk hun zinnen gezet op deze rit en dan weet je dat het moeilijk wordt”, blikte Hermans naderhand terug. “Ik was bang dat de etappe van gisteren mijn laatste kans was op een overwinning. Toch wilde ik mezelf en de ploeg vandaag in de kijker rijden. En natuurlijk hoop je dan dat het peloton zich koest houdt. Op zich was ons groepje wel interessant maar met zes renners voorop blijven is zeker niet evident.”

De Belgische renner merkt dat hij niet slechter wordt tijdens deze drie weken. “Ook bergop niet. Dat is wel leuk om vast te stellen. Ik voel me nog altijd goed. Hopelijk kan ik dat na de rit van morgen ook nog zeggen want een onderneming als vandaag kruipt wel in de kleren natuurlijk. Een rasklimmer ben ik niet maar in klein groepje kan ik zelfs op de langere cols meestrijden om de overwinning.”

Hermans denkt dat hij sterker dan ooit uit deze Giro komt. “Een ervaring als deze zorgt ervoor dat je een grotere motor krijgt dus dat zit wel goed”, zei hij tot slot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.