Hermans voelde zich klaar voor de Ronde: “Maar heb het Baskenland nodig”
foto: Cor Vos
dinsdag 4 april 2023 om 12:15

Hermans voelde zich klaar voor de Ronde: “Maar heb het Baskenland nodig”

Quinten Hermans reed vorige week woensdag een goede Dwars door Vlaanderen, maar stond zondag niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen. De renner van Alpecin-Deceuninck bereidt zich in plaats daarvan via de Ronde van het Baskenland voor op de Ardennenklassiekers. In gesprek met Sporza laat Hermans weten het wel jammer te vinden dat hij de Hoogmis over moest slaan.

“Ik voelde me ook wel klaar om eens naar de Ronde te gaan”, klinkt het. “Maar de keuze om de Ronde van het Baskenland te rijden was al lang geleden gemaakt. En ik weet dat ik deze rittenkoers nodig heb om nog enkele procentjes beter te worden richting de klimklassiekers. Al had ik wel eens willen zien wat ik in de Ronde had kunnen doen met deze conditie.”

Hermans richt zich dus op het heuvelwerk de komende weken. Vorig jaar eindigde hij als tweede in Luik-Bastenaken-Luik, maar het is een andere koers waar hij het meest naar uitkijkt. “Luik-Bastenaken-Luik is een heel mooie koers die me ligt. Maar ik heb vooral de Waalse Pijl met stip aangeduid. Het is een fantastisch mooie koers omdat we boven op de Muur van Hoei aankomen. Ik heb een soort liefdesverhouding met de Muur. Ook de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race zouden me heel goed moeten liggen.”

Maar eerst dus de Ronde van het Baskenland, waar Hermans maandag naar een zevende plek sprintte in de openingsrit. “Gisteren had ik in de openingsetappe de benen om in de top-drie te eindigen. Maar door een golfbeweging verloren we in de slotfase enkele plaatsen, waardoor ik te ver zat. De komende dagen zal ik wel nog proberen een rit te winnen.” Hij denkt dan vooral aan de rit van woensdag. “De derde etappe is een heel mooie rit. Het lijkt een beetje op de Waalse Pijl met een slotkilometer die steil omhoog loopt. Een ideale waardemeter voor de klimklassiekers.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.