Herrada na eerste zege voor Cofidis: “Ze gaven me de ruimte”
foto: Cor Vos
donderdag 31 januari 2019 om 19:15

Herrada na eerste zege voor Cofidis: “Ze gaven me de ruimte”

De ban is gebroken voor Jesús Herrada: de Spanjaard boekte donderdag zijn eerste zege voor zijn werkgever Cofidis. “Ik had het seizoen niet beter kunnen beginnen!”, was dan ook zijn logische conclusie voor de microfoon van Ciclo21. “Ik wist dat ik goed in vorm was.”

Herrada snakte naar een overwinning, aangezien zijn laatste zege dateerde uit zijn Movistar-periode. Hij kroonde zich op 25 juni 2017 in Soria tot Spaans kampioen op de weg. Sindsdien stond de 28-jarige renner echter droog, ook voor zijn huidige werkgever Cofidis.

Tot vandaag, aangezien hij als eerste wist aan te komen in de Trofeo Ses Salines-Felanitx. “Vorig jaar greep ik telkens naast de overwinning, maar ik voelde dat de vorm goed was. De ploeg heeft echt fantastisch gereden. Het is nu zaak om te genieten van het moment, en zo voort te doen.”

“Iedereen keek naar Valverde”
Herrada profiteerde naar eigen zeggen van een moment van vertwijfeling bij de overige favorieten. “Iedereen keek naar Alejandro Valverde: daar moest ik van profiteren. Het was door de wind moeilijk om aan te vallen, maar ik slaagde er toch in om weg te blijven. Ze gaven me de ruimte, waarna het zaak was om de voorsprong te behouden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.