Herregodts en Rex zetten stappen bij Intermarché: “Dit biedt perspectief”
foto: Cor Vos
dinsdag 21 februari 2023 om 10:40

Herregodts en Rex zetten stappen bij Intermarché: “Dit biedt perspectief”

Intermarché-Circus-Wanty kan tevreden terugkijken op de eerste weken van het nieuwe wielerjaar. Ook enkele jonge, Belgische nieuwkomers hebben een aandeel in het vroege succes van de WorldTour-formatie. Zo toonden Rune Herregodts en Laurenz Rex zich al nadrukkelijk. In een persbericht van de ploeg laten beiden weten blij te zijn met hun seizoensstart.

Herregodts, die deze winter overkwam van Sport Vlaanderen-Baloise, werd tweede in de Portugese Figueira Champions Classic en pakte in de Volta ao Algarve ook nog enkele fraaie ereplaatsen. “De voorbije week heb ik mezelf kunnen verrassen met mijn resultaten in Portugal”, zegt de 23-jarige renner. “Mijn podiumplaats in Figueira heeft mijn vertrouwen een grote boost gegeven, waarna ik in de Algarve op een steile aankomst als Alto da Fóia in het spoor van Rui Costa en andere grote namen kon eindigen en in mijn eerste tijdrit van het seizoen een mooie tiende plaats kon behalen. Dit biedt perspectieven voor de toekomst.”

Zijn debuut bij Intermarché-Circus-Wanty is om verschillende redenen goed verlopen, denkt Herregodts. “De extra verkenning van het parcours in Algarve en de investeringen in het tijdritmateriaal zijn voorbeelden die aantonen hoe de ploeg me in mijn ontwikkeling ondersteunt. In mijn eerste maanden bij Intermarché-Circus-Wanty werden al mijn verwachtingen op vlak van performance ondersteuning ingelost. Daarnaast werd ik, komend uit een kleiner team, ook aangenaam verrast door de familiale sfeer. De uitstekende resultaten spelen daarin uiteraard een rol, maar ook na een minder goede wedstrijd gaan we met elkaar in gesprek om een oplossing te vinden.”

Conditie benutten
De komende weken wil Herregodts zijn goede conditie benutten om in elke wedstrijd wat te tonen. “Of het nu in functie van de ploeg of voor een eigen resultaat is. Ten eerste maak ik mijn debuut in het openingsweekend. Ik kan met een sereen gevoel naar deze nieuwe stap uitkijken, dankzij het feit dat we de voorbereidingen voor deze afspraken in november al begonnen zijn. Het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne heb ik zelfs tot drie keer toe verkend.”

“Ik ben me tevens bewust van het belang om door ervaren ploeggenoten gegidst te worden. In Portugal heb ik namelijk ondervonden welk groot verschil het maakt wanneer je onder de vleugels van renners als Rui Costa en Mike Teunissen genomen wordt. Ze stralen zoveel rust uit en kunnen zich positioneren als geen ander, waardoor ze op sleutelmomenten een pak nervositeit weghalen bij de jongste onder ons.”

Herregodts werd zesde op de Alto da Fóia – foto: Cor Vos

Laurenz Rex: “Gebrand om goede resultaten neer te zetten op weg naar Parijs-Roubaix”
Laurenz Rex begon zijn seizoen met de Clásica de Almería en de Ruta del Sol. In die laatste wedstrijd behaalde hij een vijfde plaats in de door Tim Wellens gewonnen derde etappe. “Mijn seizoensstart in Spanje heeft aangetoond dat ik de voorbije winter een mooie stap vooruit gezet heb, ondanks het feit dat de laatste weken niet vlekkeloos verlopen zijn. Als gevolg van een valpartij heb ik de fiets in januari namelijk drie weken aan de kant moeten zetten. Met mijn trainer Christophe Prémont zijn we naar alternatieve trainingen op zoek gegaan en die zijn uiteindelijk efficiënt gebleken.”

Rex stelt dat zijn prestaties mogelijk zijn ‘omdat alle elementen aanwezig zijn om het beste uit mezelf te halen’. “Ik ben onder de indruk van de stijfheid en snelheid van de Cube Litening C:68X, het is de beste fiets waar ik ooit mee gereden heb. De ondersteuning van de staf is constant, ik voel geen negatieve druk om te presteren. Er heerst ook geen rivaliteit tussen de renners onderling, we gaan allen voor elkaar door het vuur. Dat is waarom ik me hier echt thuisvoel bij Intermarché-Circus-Wanty.”

Rex hoopt met de ploeg een mooie klassiekerperiode af te kunnen werken. “Vorig seizoen ben ik de Belgische klassiekers meteen goed begonnen en ik hoop dit aankomend weekend te herhalen. Ik ben erop gebrand om enkele goede resultaten neer te zetten op weg naar Parijs-Roubaix, mijn favoriete wedstrijd.”

Rex gaf flink gas in de derde etappe van de Ruta del Sol – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.