Herstel Kelderman verloopt voorspoedig: “Hij mag weer buiten trainen”

woensdag 15 mei 2019 om 19:23
Herstel Kelderman verloopt voorspoedig: “Hij mag weer buiten trainen”

foto: Cor Vos

Wilco Kelderman kwam zes weken geleden zwaar ten val in de Ronde van Catalonië, waardoor hij een kruis mocht maken over de Giro d’Italia. De klimmer van Team Sunweb herstelt echter voorspoedig, zo laat ploegarts Camiel Aldershof weten. “Wilco mag weer buiten trainen.”

Kelderman kwam in de vijfde etappe van de Ronde van Catalonië zwaar ten val. De ronderenner reed in de finale op kop van het peloton, toen hij weggleed in een bocht. Diezelfde avond kwam het nieuws naar buiten dat Kelderman een gebroken sleutelbeen heeft opgelopen. Daarnaast kampt de renner met een breukje in de nekwervel.

Geen nekbrace meer 
Zes weken later is er weer licht aan het einde van de tunnel. “De laatste controles brachten goed nieuws voor Wilco”, zo vertelt Aldershof. “Zijn nekwervelbreuk is stabiel, terwijl zijn sleutelbeen goed geneest. Hij hoeft geen nekbrace meer te dragen, waardoor hij ook weer buiten kan trainen.”

“Hij traint al enkele weken op de rollen”, zo schetst de teamarts. “We zullen nu een goed plan maken met onze trainers, zodat Wilco geleidelijk meer buiten kan fietsen.” Het is nog onduidelijk of Kelderman op tijd fit is voor de Tour de France, die begint op zaterdag 6 juli.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair