Herstel Phinney duurt nog zes tot acht weken
woensdag 11 juni 2014 om 11:12

Herstel Phinney duurt nog zes tot acht weken

Taylor Phinney

foto: Sirotti

Taylor Phinney kwam tijdens het Amerikaanse wegkampioenschap hard in aanraking met een motor van de organisatie. De renner van BMC Racing brak hierbij zijn scheenbeen en hij sneed de pezen van zijn knieschijf af. Het herstel zal volgens zijn artsen nog zes tot acht weken in beslag nemen.

Vijf dagen na zijn ongeluk in Chattanooga werd de nationaal tijdritkampioen overgebracht naar het Park City Medical Centre in Ohio, waar hij behandeld wordt door ploegdokters Max Testa en voormalig schaatskampioen Eric Heiden. Na verder onderzoek werd hij ontslagen uit het ziekenhuis, maar moet hij wel zes uur fysiotherapie per dag ondergaan voor zijn herstel.

“Ik ben in behandeling en loop voor op schema”, zo zegt de 23-jarige coureur tegen Cyclingnews. “Het is zelfs zo dat ze me verplichten om rustig aan te doen. Er is niet zo veel te doen voor mij behalve herstellen.”

Zelf denkt Phinney nog niet zo na over de rest van het seizoen. “Ik ga de rest van het seizoen bekijken op het moment dat ik niet meer op krukken hoef te lopen en druk kan zetten op mijn been. Ik moet me niet forceren, maar ook niet lui zijn met oog op het einde van het seizoen. Het ziet er al beter uit dan gelijk na het ongeluk, maar ik moet geduldig zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.