Herstelde Aru keert terug in Ronde van Catalonië

donderdag 21 maart 2019 om 18:44
Herstelde Aru keert terug in Ronde van Catalonië

foto: Cor Vos

Fabio Aru hoopt in de Ronde van Catalonië eindelijk weer goede signalen te krijgen. De Italiaanse klimmer moest onlangs nog opgeven in Parijs-Nice. Ziek, zwak en misselijk, zo luidde zijn verklaring. Zijn ploeg UAE Emirates start verder met oud-winnaar Daniel Martin.

Aru sukkelt al lange tijd met zijn vorm. De Sardijn begon het jaar nog hoopgevend met een achtste plaats in de Trofeo Ses Salines, maar in de Volta ao Algarve wist de klimmer geen potten te breken. In Parijs-Nice moest Aru zelfs opgeven. “Ik voel me nu echter weer een stuk beter”, zo laat hij weten in een persbericht.

De Italiaan start niet met torenhoge verwachtingen. “Het is afwachten hoe ik me voel. De Ronde van Catalonië is een zware wedstrijd. Ik ben er wel op gebrand om goed te presteren.” UAE Emirates zal vooral hopen op een knalprestatie van Daniel Martin. De Ierse klimmer pakte in 2013 nog de eindzege.

‘Thuisfavoriet’ Martin
“Ik kijk altijd uit naar de Ronde van Catalonië”, aldus Martin. “Dit jaar zal het helemaal speciaal zijn, aangezien mijn familie tijdens enkele etappes langs de kant van de weg zal staan. Ik woon in de regio en ken het parcours dan ook op mijn duimpje.” De selectie wordt aangevuld met Cristian Muñoz, Rui Oliveira, Simone Petilli, Edward Ravasi en Rory Sutherland.

Daniel Martin kan worden gezien als een thuisfavoriet – foto: Cor Vos

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-es Ronde van Catalonië (25-31 maart)
flag-it Fabio Aru
flag-ie Daniel Martin
flag-co Cristian Muñoz
flag-pt Rui Oliveira
flag-it Simone Petilli
flag-it Edward Ravasi
flag-au Rory Sutherland

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair