Herstelde Aru neemt deel aan GP Lugano

dinsdag 4 juni 2019 om 14:38
Herstelde Aru neemt deel aan GP Lugano

foto: Cor Vos

Goed nieuws voor Fabio Aru: de Italiaan maakt aankomende zondag zijn rentree in de GP Lugano. De klimmer van UAE Emirates was de afgelopen maanden uit de roulatie door een beknelde heupslagader.

Eind maart werd duidelijk waarom Aru al lange tijd tegenvallend presteert. De ronderenner bleek namelijk last te hebben van een beknelde heupslagader, waardoor er te weinig bloedtoevoer was tijdens maximale inspanning. Dit probleem is verholpen door een speciale ballonkatheter in de slagader te stoppen, om zodoende de holte van het bloedvat te herstellen.

Daarnaast werd er een stent (metalen buisje) geplaatst om het bloedvat open te houden. De ploeg meldde eerder al dat de ingreep zonder problemen is verlopen. Door de operatie moest Aru een kruis maken over de Giro d’Italia, maar wellicht is de klimmer wel op tijd fit voor de Tour de France, die start op zaterdag 6 juli.

Koersritme 
“Ik heb een goede revalidatie achter de rug”, zo laat Aru weten. “We zijn tot de conclusie gekomen dat het zinvol is om te starten in de GP Lugano, om op die manier koersritme op te doen. Vervolgens zullen we evalueren wat de volgende stap is.” Aru krijgt zondag het gezelschap van onder meer Diego Ulissi en Tadej Pogačar.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-ch GP Lugano (9 juni)
flag-it Fabio Aru
flag-ch Tom Bohli
flag-it Marco Marcato
flag-si Tadej Pogačar
flag-si Jan Polanc
flag-by Aleksandr Riabushenko
flag-it Diego Ulissi

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.