Herstelde Dumoulin gaat voor winst in Tirreno-Adriatico

woensdag 13 maart 2019 om 08:34

Foto LaPresse/Fabio Ferrari

Voor Tom Dumoulin staat vandaag met de ploegentijdrit in Tirreno-Adriatico een belangrijke dag op het programma. De kopman van Team Sunweb is hersteld van zijn val in de Verenigde Arabische Emiraten en wil in Italië meedoen voor de eindoverwinning.


“Ik ben er klaar voor”, noteerde Cyclingnews uit de mond van Dumoulin tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Italiaanse rittenkoers. Tirreno-Adriatico begint vandaag met een 21,5 kilometer lange ploegentijdrit met start en finish in Lido di Camaiore.

‘Ploegentijdrit gaat belangrijke rol spelen’
“Ik denk dat het een spannende wedstrijd gaat worden”, blikt Dumoulin vooruit op de zevendaagse rittenkoers. “De ploegentijdrit gaat een belangrijke rol spelen. Ik hoop het daar goed te doen, zodat we mee kunnen doen voor het algemeen klassement.”

Dumoulin verwelkomde afgelopen winter enkele nieuwe ploeggenoten. “Ik weet nog niet goed wat we kunnen verwachten, maar we zijn hier met sterke renners zoals mijzelf, Nikias Arndt en Søren Kragh Andersen. Daarnaast hebben we een paar nieuwe jongens als Nicolas Roche en Robert Power. Chad Haga heeft Lennard Kämna vervangen en weet hoe hij een ploegentijdrit moet rijden. We staan hier absoluut met een sterk team.”

Vorig jaar verloor de Sunweb-ploeg van Dumoulin op de eerste dag 25 tellen op BMC. Dumoulin hoopt dat dit jaar niet zover komt. “Het hangt af van de vorm van anderen en wie er gaat winnen. Maar wanneer iemand als Roglic 25 seconden pakt, denk ik niet dat ik dat later terug kan nemen. Wanneer hij vervolgens alles goed doet en hij de vorm heeft van in de UAE Tour, gaat mij dat niet lukken.”

‘Geen uitgesproken topfavoriet’
Dumoulin ziet Roglic en Julian Alaphilippe als gevaarlijke concurrenten. “Ik kan niet zegen dat een uitgesproken topfavoriet is, maar Roglic en Alaphilippe hebben de afgelopen weken laten zien ongelooflijk in vorm te zijn. Maar ik denk dat de vijf renners hier aanwezig (Roglic, Thomas, Nibali, Alaphilippe en Dumoulin, red.) kunnen winnen en misschien zelfs nog een paar meer”, voorspelt hij.

“Er kan van alles gebeuren. Tirreno-Adriatico is een lastige wedstrijd. Alles moet goed gaan om hem te winnen. Het is een secondenspel”, aldus Dumoulin.

Sunweb start vanmiddag om kwart voor vier aan de ploegentijdrit. Tirreno-Adriatico duurt tot volgende week dinsdag.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.