Herstelde Fernando Gaviria: “Wennen aan sprinten op de limiet”
foto: Cor Vos
zondag 4 augustus 2019 om 08:45

Herstelde Fernando Gaviria: “Wennen aan sprinten op de limiet”

Bijna drie maanden na zijn opgave in de Giro d’Italia is Fernando Gaviria terug in het peloton. In de openingsrit van de Ronde van Polen deed hij meteen mee om de winst, al moest hij de zege aan collega-sprinter Pascal Ackermann laten. De Colombiaan is blij dat hij er weer bij is.

“Het is een paar maanden geleden dat ik voor het laatst koerste, dus het gevoel van op de limiet sprinten was weer een beetje wennen voor me”, reageerde Gaviria. “Maar ik ben echt blij om weer te kunnen koersen en om tweede te eindigen achter een renner als Pascal Ackermann is niet slecht, goed gedaan zou ik tegen hem willen zeggen. Ik mis zeker nog een beetje snelheid, maar ik verbeter me steeds en hopelijk komen er meer kansen deze week.”

Knieproblemen
De Colombiaan van UAE Emirates moest bijna drie maanden geleden de Giro d’Italia verlaten met knieproblemen, die hij overhield aan een val tijdens een baanwedstrijd in zijn thuisland. Eind april deed hij namelijk mee aan een internationale wedstrijd op de piste van Cali om punten te pakken voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Ook in 2016 deed hij mee aan de Spelen en greep hij met een vierde plek nipt naast de medailles op het onderdeel omnium.

Bij zijn rentree in het baanwielrennen was Gaviria meteen competitief, al kwam hij wel ook tweemaal ten val. De blessure aan zijn knie speelde hem niet alleen parten in de Giro d’Italia, ook moest hij de Tour de France, waarin hij vorig jaar nog twee etappes won, aan zich voorbij laten gaan. De sprinter zal zich nu focussen op de Vuelta a España, die op 24 augustus van start gaat.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.