Herstelde Gesink werkt toe naar de Ronde van Polen en Vuelta
foto: Cor Vos
zaterdag 15 juni 2019 om 09:33

Herstelde Gesink werkt toe naar de Ronde van Polen en Vuelta

Robert Gesink werkt momenteel toe naar zijn rentree in de Ronde van Polen, nadat hij bij een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik zijn sleutelbeen en bekken brak. Daarna wil hij aan de start verschijnen van de Vuelta a España, vertelt hij vandaag in De Telegraaf.

Gesink was een van de beoogde helpers van Primož Roglič in de Giro d’Italia, totdat een valpartij in voorjaarskoers Luik-Bastenaken-Luik roet in het eten gooide. Een sleutelbeen- en bekkenbreuk was de schade, waardoor de Nederlander voor langere tijd moest toekijken. Vervolgens werkte hij hard om zich klaar te stomen voor deelname aan de Tour de France, maar toen zijn ploeg Jumbo-Visma onlangs de selectie bekendmaakte ontbrak daarin de naam van haar ervaren renner.

“Ik ben misschien op tachtig procent nu”, verklaart Gesink de keuze om toch af te zien van een nieuwe deelname aan de Tour. “Stevie (Steven Kruijswijk, red) heeft iemand nodig op wie hij volledig kan bouwen. In deze staat kan ik hem dat niet bieden, dus dan moet je niet meegaan.” Via de Ronde van Polen (3-9 augustus) wil hij de competitie weer hervatten, hij heeft dan ruim drie maanden moeten toekijken. “Daarna wil ik aan de start verschijnen in de Ronde van Spanje.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.