Herstelde Jan Bakelants maakt rentree op de fiets
foto: Sirotti
woensdag 6 juni 2018 om 19:01

Herstelde Jan Bakelants maakt rentree op de fiets

Jan Bakelants is vandaag teruggekeerd in koersverband nadat een operatie aan zijn schouder en de revalidatie daarvan hem enige tijd aan de kant hield. De 32-jarige Belg van AG2R La Mondiale eindigde op de negende plaats in de 63e editie van de Sint-Elooisprijs in Ruddervoorde.

Bakelants liet anderhalve maand geleden een inwendig titaniumkorset verwijderen, dat was aangebracht na een zware valpartij in de Ronde van Lombardije van vorig jaar. Vanaf nu kan de Belg zich weer volop op het koersen richten. Hij maakte zijn rentree vandaag in de 172 kilometer lange Sint-Elooisprijs, die werd gewonnen door Tim Merlier.

Bakelants probeerde in de slotkilometer de sprint van een kopgroep nog te ontlopen om zijn rentree op te sieren met een overwinning, maar zijn poging strandde in het zicht van de haven.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
6 juni 2018 16:05
Inwendig titaniumkorset, oef!

Veel succes gewenst (nb: uit Holland)
6 juni 2018 19:15
En direct meegedaan voor de overwinning, was de sterkste man in koers. Wat een heel starffe prestatie is, want zo'n kermiskoersen in België zijn altijd doorknallen zonder tactiek. Bakelants gaat goed zijn in het najaar.
7 juni 2018 07:07
Hopelijk zien we hem snel weer terug op zijn oude niveau. Iig goed dat hij weer kab koersen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.