Herstelde Jasper Stuyven start in Tirreno-Adriatico
foto: Cor Vos
zondag 10 maart 2019 om 13:04

Herstelde Jasper Stuyven start in Tirreno-Adriatico

Trek-Segafredo heeft zijn selectie voor Tirreno-Adriatico bekendgemaakt. De Amerikaanse WorldTour-ploeg rekent onder meer op twee renners die de voorbije periode ziek waren: Jasper Stuyven en Gianluca Brambilla.

Stuyven heeft een paar moeilijke weken achter de rug. In de Volta ao Algarve kwam de Belgische klassiekerspecialist ten val in de openingsetappe naar Lagos. Tot overmaat van ramp werd de 26-jarige renner ziek tijdens het Vlaamse openingsweekend, waardoor hij moest passen voor Kuurne-Brussel-Kuurne.

Stuyven is nu echter weer fit: hij krijgt in Tirreno-Adriatico de kans om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de overige voorjaarsklassiekers. Brambilla werd net als Stuyven geveld door ziekte. Hierdoor kon de Italiaan niet deelnemen aan Strade Bianche.

Toms Skujiņš
De selectie wordt aangevuld met Fabio Felline, Nicola Conci, Markel Irizar, Mads Pedersen en Toms Skujiņš. Die laatste eindigde knap als negende in Strade Bianche. De 54e editie van Tirreno-Adriatico begint woensdag met een ploegentijdrit in en rond Lido di Camaiore.

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)
flag-it Gianluca Brambilla
flag-it Nicola Conci
flag-it Fabio Felline
flag-es Markel Irizar
flag-dk Mads Pedersen
flag-lv Toms Skujiņš
flag-be Jasper Stuyven

Overige selecties flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)

flag-de BORA-hansgrohe
flag-fr Cofidis
flag-es Movistar
flag-kz Astana
flag-bh Bahrain Merida

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.