Herstelde Niki Terpstra keert terug in de koers

maandag 19 augustus 2019 om 13:18
Herstelde Niki Terpstra keert terug in de koers

foto: Cor Vos

Niki Terpstra hervat woensdag de competitie na zijn vroegtijdige opgave in de Tour de France. Bij een valpartij liep de ervaren Nederlander een schouderblessure op, die hem sindsdien aan de kant hield. In de Tour du Limousin keert hij terug in het peloton, meldt hij op zijn social media.

Terpstra moest in de elfde Touretappe naar Albi de Franse rittenkoers vroegtijdig verlaten, nadat hij betrokken was bij een valpartij. Doorrijden bleek onmogelijk en later bleek dat hij een dubbele breuk aan het schouderblad en een beschadiging aan een ligament had overgehouden aan de val. Daardoor moest Terpstra onder meer het EK wielrennen in Alkmaar links laten liggen, terwijl hij juist een van de initiatiefnemers was van het kampioenschap.

Eerder deze maand liet Terpstra al aan WielerFlits weten dat hij aan het trainen was in Luxemburg. Hoewel een streep kon worden gezet door zijn deelname aan de BinckBank Tour, dacht de renner van Total Direct Energie toen alweer vooruit zoals aan het WK. “Ik heb voor mezelf wel iets in mijn hoofd”, zei hij toen. “Ik hoop dat ik dat haal, maar we moeten zien hoe dat gaat. Ik ben in ieder geval blij dat ik mijn conditie kan onderhouden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.