Herstelde Rigoberto Urán maakt rentree in Tour of California

woensdag 8 mei 2019 om 10:31
Herstelde Rigoberto Urán maakt rentree in Tour of California

Rigoberto Urán - foto: Cor Vos

Goed nieuws voor Rigoberto Urán: de Colombiaan is voldoende hersteld van zijn in Parijs-Nice opgelopen sleutelbeenbreuk en hij mag weer koersen. De kopman van EF Education First zegt in gesprek met de Colombiaanse radiozender Caracol dat hij zijn comeback maakt in de Tour of California. 

De 32-jarige Urán was in de Koers naar de Zon één van de slachtoffers van de fel blazende wind. In de tweede etappe naar Bellegarde kwam de ronderenner hard ten val. Urán moest vervolgens worden afgevoerd naar het ziekenhuis, waar een sleutelbeenbreuk werd geconstateerd. Nu heeft Urán echter weer groen licht gekregen om te koersen.

“Het gaat goed met mijn schouder, het doet geen pijn meer”, zegt Urán in een persbericht van EF Education First. “Ik had meer last van mijn rug dan in de schouder, maar ook daar ondervind ik nu geen hinder meer van. Drie weken geleden kon ik alweer buiten fietsen en intussen kan ik weer normaal trainen.”

“Momenteel ben ik op hoogtestage in de Colombiaanse bergen. Dit jaar heb ik nog maar weinig wedstrijden gereden. Het voelt alsof ik vooral aan het trainen ben geweest”, vervolgt Urán. “Ik kan niet wachten om weer te gaan koersen. Ik hou van wedstrijden rijden en ik kijk er erg naar uit om weer met het team te zijn.”

“In goede vorm naar Tour de France”
Hoewel het persrelaas niets meldt over wanneer Urán weer in actie zal komen, laat hij een interview met de Colombiaanse radiozender Caracol wel weten wanneer hij weer in het peloton te bewonderen zal zijn: “Ik maak mijn rentree in de Tour of California”, zegt hij. De klimmer zal de wedstrijd van 12 tot en met 18 mei rijden in functie van de Ronde van Frankrijk: “Het doel is om in goede vorm aan de start van de Tour de France te komen.”

Dit jaar betwistte El Toro de Urrao voor Parijs-Nice slechts één wedstrijd. In Colombia 2.1 leidde hij zijn ploeg wel naar de overwinning in de openingsploegentijdrit. Ook werd hij zesde in het eindklassement.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.