Sagan met paar kilo’s minder van start in Tirreno-Adriatico

woensdag 13 maart 2019 om 09:42

foto: Cor Vos (archief)

Peter Sagan kende een verstoorde voorbereiding op Tirreno-Adriatico. De drievoudig wereldkampioen had tijdens een hoogtestage in de Sierra Nevada last van een en maag- en darmvirus. De Slowaak kreeg te kampen met diarree, maar werd maandagnacht beter en is op tijd hersteld voor de Italiaanse rittenkoers.

“Hij heeft zes dagen diarree gehad en heeft amper op zijn fiets gezeten”, vertelt zijn Italiaanse woordvoerder Gabriele Uboldi aan Het Laatste Nieuws. “Hij had koorts en is wat kilo’s kwijt. Je kunt het makkelijk zien in zijn gezicht.”

Desalniettemin maakt zijn begeleiding zich niet al te druk. “Het is niets kritiek. Het is iets wat andere renners in de winter krijgen. Het was natuurlijk beter geweest als hij niet ziek was geworden. Maar we gaan er niet om stressen.”

Sagan staat vandaag gewoon aan de start van de ploegentijdrit. Wat het voor effect heeft op zijn vorm is nog niet duidelijk, vertelt zijn coach Patxi Vila. “Het is geen perfecte trainingsopbouw en het is niet wat we gepland hadden. Zoals Peter zou zeggen: ‘We zullen zien”, aldus de Spanjaard. “Hij is beter nu. Anders zou hij niet starten in de Tirreno.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.