Herstelde Tim Wellens maakt rentree in Brabantse Pijl
foto: Sirotti
woensdag 11 april 2018 om 08:29

Herstelde Tim Wellens maakt rentree in Brabantse Pijl

Tim Wellens maakt vandaag in de Brabantse Pijl zijn rentree na een maand zonder competitie. Door ziekte ging de renner van Lotto Soudal niet van start in de Ronde van Catalonië en ook de Ronde van het Baskenland sloeg hij over. Vorig jaar eindigde hij op de vierde plaats in de Belgische semiklassieker.

Wellens kende een uitstekend seizoensbegin, met zeges in de Trofeo Serra en de Ruta del Sol. In de laatste koers schreef hij ook het eindklassement op zijn naam. In Parijs-Nice liet hij zich eveneens van voren zien met een vijfde plaats in de eindrangschikking. “Daarna ben ik ziek geworden en moest daarom forfait geven voor de Ronde van Catalonië. In overleg met de ploeg en mijn trainer besloot ik om de Ronde van het Baskenland niet te rijden, maar zo kwalitatief mogelijke trainingen af te werken in de aanloop naar de Waalse klassiekers”, zegt hij op de ploegsite.

Vandaag moet blijken of die extra trainingen hun vruchten afwerpen. Wellens: “We staan met een heel sterke ploeg aan de start. Ik kan zonder druk koersen, we zien wel wat dat oplevert. De voorbije vier edities stonden we met Lotto Soudal drie keer op het podium, maar we konden de voorbije jaren niet winnen. Het zou mooi zijn als we daar verandering in kunnen brengen.”

Benoot
Lotto Soudal kan ook weer rekenen op Tiesj Benoot. Hij sloeg Parijs-Roubaix over omdat hij goed wil zijn in de Ardennen. Hij besloot een week op hoogtestage te gaan naar de Sierra Nevada. Benoot: “Dat heeft me deugd gedaan. Het gaf me de kans om mentaal even te bekomen van het eerste deel van het voorjaar en ondertussen de Ardennenklassiekers voor te bereiden. Ik heb zin om weer te koersen.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
11 april 2018 09:08
Wie zou kopman zijn? Denk toch eerder Tiesj
11 april 2018 09:25
Heeft Wellens nou zonneallergie of last van pollen?
11 april 2018 09:28
Sterke ploeg vandaag !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.