Herstellende Alessandro De Marchi verwacht dit seizoen niet meer te koersen

maandag 12 augustus 2019 om 10:22
Herstellende Alessandro De Marchi verwacht dit seizoen niet meer te koersen

Alessandro De Marchi - foto: Cor Vos

Alessandro De Marchi mag een kruis maken over de rest van zijn seizoen. Pas volgend jaar zal de Italiaan van CCC realistisch gezien zijn rentree maken in het peloton. Dit laat hij weten aan La Gazzetto dello Sport.

Tijdens de negende etappe van de Tour de France kwam de aanvalslustige Italiaan zwaar ten val, waarna hij de etappekoers op de Franse feestdag moest verlaten. Eenmaal in het ziekenhuis viel het verdict niet mee: zijn sleutelbeenbreuk, gebroken ribben en een een lichte klaplong. Aan de roze sportkrant laat De Marchi weten dat hij progressie maakt. “Ik verbeter, al verloopt het herstel iets langzamer dan verwacht. De long zou in orde moeten zijn, maar de ribben en mijn linkersleutelbeen hebben de tijd nodig om volledig te genezen.”

Voorlopig hoeft de 33-jarige coureur nog niet aan fietsen te denken: “Ik kan weinig doen, behalve wandelen.” Het is daarom dat hij niet verwacht dit seizoen nog in actie te kunnen komen. “Op dit moment is het meest waarschijnlijke scenario dat ik in 2020 mijn rentree zal maken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.