Herstellende Michael Valgren begint 2023 bij opleidingsploeg EF-Nippo

donderdag 20 oktober 2022 om 19:13
Herstellende Michael Valgren begint 2023 bij opleidingsploeg EF-Nippo

foto: Cor Vos (archief)

Michael Valgren zal in 2023 door EF Education-EasyPost ingeschreven worden bij de eigen opleidingsploeg. De 30-jarige Deen is nog altijd herstellende van zware blessures die hij heeft opgelopen in de Route d’Occitanie en krijgt van zijn ploeg de kans om in alle luwte te herstellen.

Het Amerikaanse WorldTeam laat weten dat Valgren de tijd krijgt om volledig te herstellen van de zware valpartij waarbij hij een ontwrichte heup, gebroken bekken en knieblessure opliep. Er zal geen druk gezet worden achter die revalidatie en dus zal hij het seizoen beginnen bij het continentale team van EF Education-Nippo Development.

“Eerlijk? Het is lastig te zeggen wanneer ik weer op volle sterkte ben. Maar ik ben in goede handen en ik werk elke dag heel hard. Dus vroeg of laat zal ik terugkeren”, vertelde hij eerder deze week al in een uitgebreid interview op de ploegsite. “Ik hou van mijn beroep en doe er alles aan om het weer uit te kunnen oefenen. Ik wil mijn carrière echt niet eindigen met een blessure.”

Het voordeel van een contract bij een continentale ploeg is dat Valgren, als hij hersteld is, elk moment van het jaar de overstap kan maken naar een WorldTeam of ProTeam. Ook kan hij volgens UCI-regels als renner van de opleidingsploeg ingezet worden bij het WorldTeam, in profkoersen van .1- of .Pro-niveau.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone