Herstellende Niki Terpstra: “Deze week weer de fiets pakken”
foto: Cor Vos
maandag 15 april 2019 om 09:52

Herstellende Niki Terpstra: “Deze week weer de fiets pakken”

Ruim een week na zijn zware valpartij in de Ronde van Vlaanderen pakt Niki Terpstra langzaam het fietsen weer op. “Van de week wil ik de fiets pakken en dan ga ik kijken of het een uurtje gaat en misschien de volgende dag twee uur”, vertelt hij over zijn herstel tegen de Telegraaf.

Terpstra viel tijdens de Hoogmis  op zijn hoofd en verloor zelfs even zijn bewustzijn. Hij hield er een zware hersenschudding aan over. “De afgelopen week was ik vooral heel erg moe, maar de laatste twee dagen gaat het echt de goede kant op”, is hij optimistisch. De geruchten dat hij in Tro-Bro Léon start, ontkracht hij met stip. “Dat is nooit gecommuniceerd. Niet door mij of door de ploeg en dit gaat ook niet gebeuren”, sluit hij deelname uit.

Zondag zat Terpstra noodgedwongen thuis naar Parijs-Roubaix te kijken, de koers die hij in 2014 nog wist te winnen. “Ik wilde het tóch zien, al baal je dat je er niet bij bent”, aldus Terpstra, die zijn ploeg voor het eerst in het nieuwe tenue zag koersen. “De sterkste heeft gewonnen. Het is mooi voor Philippe (Gilbert, red.) dat hij ook dit monument aan zijn indrukwekkende palmares toevoegt”, spreekt hij vol lof over ex-ploeggenoot en winnaar Gilbert.

Wanneer hij zelf weer in koers terug zal keren, laat hij nog in het ongewisse. “Dit is geen normale blessure, hier moet je voorzichtig mee zijn. Ik ga het rustig opbouwen en niks forceren”, klinkt het verstandig. “Dit waren de koersen waar ik naartoe heb gewerkt, die zijn nu voorbij. We zien wel wanneer ik weer in staat ben om terug te keren in het peloton.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.