Herstellende Thibaut Pinot: “Denk al aan komend seizoen”

dinsdag 30 juli 2019 om 14:42
Herstellende Thibaut Pinot: “Denk al aan komend seizoen”

foto: Cor Vos

Het is maar de vraag of Thibaut Pinot dit seizoen nog in actie zal komen. De 29-jarige klimmer moest in de Tour de France opgeven vanwege een spierscheuring, waardoor hij een tijdje niet kan fietsen. De kopman van Groupama-FDJ hoopt dit seizoen nog zijn rentree te maken. “Maar ik denk eigenlijk al aan komend jaar”, zo vertelt hij aan Le Monde.

Het was een hartverscheurend beeld in de negentiende etappe naar Tignes. Titelkandidaat Pinot stapte huilend in de ploegleiderswagen, aangezien de Fransman teveel last had van een spierscheuring in zijn bovenbeen. En dat terwijl de ronderenner nog volop meedeed om de Tourzege.

“Wat heb ik gedaan om dit te verdienen? Het is altijd hetzelfde. Het is gedaan, ik stop ermee. Ik kan niet meer”, klonk Pinot een paar uur later nog altijd bijzonder emotioneel. Nu de Ronde van Frankrijk voorbij is en Egan Bernal zich tot eindwinnaar heeft gekroond, klinkt Pinot alweer wat optimistischer.

Ronde van Lombardije 
De winnaar op de Tourmalet laat aan L’Equipe weten volgend jaar terug te keren. “Pas als je de Tour de France wint, ben je een renner die niemand vergeet. Daarom wil ik weer terugkeren”, aldus Pinot, die overigens niet zal starten in de Vuelta a España. De ronderenner hoopt als titelverdediger wel de Ronde van Lombardije te halen.

“Maar ik ben eigenlijk al bezig met volgend seizoen”, zo verklapt Pinot, die dan hoopt te schitteren in de Tour, op de Olympische Spelen in Tokio en op het WK in het Zwitserse Martigny.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair