Herstellende Xandro Meurisse maakt rentree in Druivenkoers

donderdag 22 augustus 2019 om 14:49
Herstellende Xandro Meurisse maakt rentree in Druivenkoers

foto: Cor Vos

Xandro Meurisse moest in de BinckBank Tour nog opgeven met een knieblessure, maar de renner van Wanty-Gobert kijkt alweer vooruit. Het herstel van de 27-jarige Meurisse verloopt voorspoedig, waardoor hij in de Druivenkoers in Overijse (28 augustus) alweer een rugnummer kan opspelden. “Ik ervaar inmiddels geen pijn meer op de fiets”, zo vertelt hij in een persbericht.

Meurisse begon met hoge verwachtingen aan de BinckBank Tour, aangezien hij in de Tour de France nog een van de revelaties was. Maar in de derde etappe naar Aalter ging het echter mis voor de kopman van Wanty-Gobert. “Ik liep toen bij een valpartij een knieblessure op. Er werd aanvankelijk gevreesd voor een gescheurde pees, maar uiteindelijk werd vastgesteld dat het maar een kneuzing was.”

“Het was lastig om mijn gedwongen opgave te accepteren, aangezien ik klaar was om een goed klassement te rijden. Maar ik voelde me ook schuldig ten opzichte van de ploeg, omdat ik mijn verantwoordelijkheid als kopman niet kon opnemen.” Meurisse kijkt één week later echter weer naar de toekomst. “Ik heb mijn knie twee dagen de tijd gegeven om te herstellen.  Ik kan weer stevige trainingen inlassen.”

Tour of Britain 
En dus richt Meurisse zich op het najaar, te beginnen met de Druivenkoers in Overijse. “Na de Druivenkoers en de GP Jef Scherens in Leuven doe ik mee aan de Tour of Britain. Hierna volgen een reeks wedstrijden in Italië.” Meurisse kijkt nu al met een schuin oog naar de Tour of Britain. “Vorig jaar presteerde ik al goed in die koers. Ik heb er vertrouwen in dat ik dit jaar nog dichter kan eindigen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.