Herzele start- en aankomstplaats in Baloise Ladies Tour 2022
Lisa Klein won dit jaar de Baloise Ladies Tour - foto: Cor Vos
zondag 24 oktober 2021 om 10:47

Herzele start- en aankomstplaats in Baloise Ladies Tour 2022

Herzele wordt volgend jaar de start- en aankomstplaats op de derde wedstrijddag in de Baloise Ladies Tour. Deze rittenkoers wordt vanaf volgend jaar uitgebreid van vier naar vijf wedstrijddagen: van woensdag 13 tot en met zondag 17 juli 2022. De rit in Herzele, met passages over wegen van de Ronde van Vlaanderen, wordt verreden op vrijdag 15 juli 2022.

“Herzele draagt al jarenlang het wielrennen hoog in het vaandel. Nu wordt nog nadrukkelijker ingezet op het vrouwenwielrennen en we zijn uiteraard heel blij dat een wielergemeente als Herzele hiervoor aansluit bij de Baloise Ladies Tour. De vrijdagrit op 15 juli 2022 wordt in ieder geval een pittige etappe die wel eens bepalend kan zijn voor het algemeen klassement”, aldus organisator Geert Stevens.

Johan Van Tittelboom, de burgemeester van Herzele, en sportraadvoorzitter Stefaan Lauwaert ontvangen de Baloise Ladies Tour met open armen. “Na de bizarre COVID -tijden is ons lokaal bestuur bijzonder verheugd de Baloise Ladies Tour te mogen verwelkomen in Herzele. Menig sportliefhebber is ervan overtuigd dat Herzele al verschillende keren in de picture kwam met de koers.”

Spektakel 
“Denk maar aan ‘Dorp van de Ronde’, de traditionele Ronde Van Vlaanderen voor junioren, het BK voor junioren in september, de Flanders Ladies Classic-Sofie De Vuyst en al een paar keer een aankomst en een tijdrit in de Baloise Belgium Tour. De rit op vrijdag 15 juli 2022 met start en finish in het centrum van onze gemeente zal voor spektakel zorgen en ook menig wielerhart kunnen bekoren.”

“Met veel enthousiasme zal Herzele de Baloise Ladies Tour ontvangen en hopelijk kunnen wij er een mooi wielerfeest van maken”, valt er te lezen in een persbericht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.