Het aparte programma van Van der Poel: geen decemberstage, geen kerstbreak

Het aparte programma van Van der Poel: geen decemberstage, geen kerstbreak

©Cor Vos

maandag 4 november 2019 om 08:11

Mathieu van der Poel nam gisteren na de aankomst ruim de tijd om de pers te woord te staan. Daarin lichtte hij ook een tip van de sluier wat de rest van zijn winter betreft. Blijkt dat ook december een drukke maand wordt. Pas half januari plant hij een stage, richting het WK.


“Het is de bedoeling dat we Mathieu zo economisch mogelijk richting dat WK brengen”, vertelde teambaas Christoph Roodhooft gisteren. Maar dan had die het vooral over de maand januari, zo blijkt. Want na een drukke novembermaand (acht crossen), zal ook december goed gevuld zijn.

“Ik wil zoveel mogelijk crossen rijden om ritme op te doen”, aldus Van der Poel. “In november zijn dat er inderdaad acht. En in tegenstelling tot de voorbije jaren plan ik in december geen stage in Spanje en ik neem ook geen break tijdens de kerstperiode. Ik wil alles rijden.” Twee drukke maanden dus. En dat zullen ook de organisatoren graag horen.

Wel zal de regerende wereldkampioen het in januari iets rustiger aan doen. “Half januari plan ik wel een stage in functie van het WK in Dübendorf en het klassieke voorjaar. Dat betekent dat ik de Franse WB-manche in Nommay en misschien ook wel Hoogerheide laat schieten. Alhoewel… Hoogerheide is een week voor het WK. Dat moet misschien nog kunnen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair