Het favorietenlijstje voor Luik-Bastenaken-Luik bevat enkele verrassende namen
vrijdag 22 april 2022 om 10:50

Het favorietenlijstje voor Luik-Bastenaken-Luik bevat enkele verrassende namen

Ad Met Luik-Bastenaken-Luik komt er een einde aan de voorjaarsklassiekers en meteen ook het eerste deel van het wielerseizoen. Nog een keer kunnen de eendagsspecialisten alles eruit gooien in de jacht op een monumentale zege. Bingoal.be zet de quoteringen voor La Doyenne op een rij, met daarbij een aantal verrassende namen bovenaan dat lijstje.

De topfavoriet staat welhaast bij iedereen vast: Tadej Pogačar. De 23-jarige Sloveen is de titelverdediger, al kreeg hij in de Waalse Pijl wel wat vuil op zijn blazoen. Toen de eersten versnelden, moest de jongeling in het zadel blijven en parkeerde hij. Zijn voorbereiding loopt alvast niet gesmeerd, want tussen La Fleche Wallone en Luik moest hij wegens spijtige privéomstandigheden in de familie van zijn vriendin terugkeren naar zijn thuisland. Desalniettemin blijft hij topfavoriet. Bij winst levert Pogačar je vier keer jouw inzet op.

Volgens de bookmakers – en ook de voorbeschouwing van WielerFlits– komt de grote uitdager van de Sloveen uit het kamp van Jumbo-Visma. Wout van Aert doet mee en inmiddels weten we dat hij niet naar een monument afreist om alleen maar in de achterhoede rond te rijden. De Belgisch kampioen heeft sinds de intrede van de nieuwe finale in 2019 nu ook de mogelijkheid om La Doyenne te winnen. De nieuwe slotfase is hem namelijk op het lijf geschreven. Bij winst van Van Aert, keert Bingoal eveneens vier keer de inzet uit.

Bekijk hier alle noteringen voor Luik-Bastenaken-Luik

Evenepoel-mania
Na de twee grote favorieten, ziet het wedkantoor een grote kans weggelegd voor Quick-Step Alpha Vinyl. Dat is nodig ook, want het team van manager Patrick Lefevere heeft dit voorjaar nog niet veel kunnen juichen. Het Vlaamse voorjaar viel al helemaal in het water en ook in de Waalse Pijl waren de blauwhemden niet overtuigend. Vooral wereldkampioen Julian Alaphilippe ontbeert de flits. Toch is hij de renner met de derde hoogste quotering voor Luik-Bastenaken-Luik. Een zege van de Fransman zorgt ervoor dat je inzet acht keer wordt uitbetaald.

Omdat Alaphilippe dus nog niet de beste indruk gaf, zou je er ook voor kunnen kiezen om een wedje op Remco Evenepoel te doen. Elke ingezette euro levert je bij winst namelijk 13 keer de inzet op. Het ligt in de lijn der verwachting dat ons supertalent zondag wat meer vrijheid krijgt, nu zijn kopman het een beetje heeft laten afweten. De jongeling zal dan wel moeten anticiperen, maar hij heeft bewezen dat te kunnen. Dat geldt ook voor Dylan Teuns, woensdag nog glorieus winnaar op de Muur van Huy. Wint hij ook in Luik, dan krijg je van Bingoal liefst twaalf keer je inzet terug.

Een Belgische winnaar in Luik? Zet in & win!


Veel outsiders uit het buitenland
De kans op een Belgische overwinning is volgens de bookmakers dus best groot. Toch mogen ook een aantal andere kleppers niet ontbreken. Wat te denken van Alejandro Valverde (x20)? De veteraan is bijna 42 jaar, maar werd woensdag nog wel sterk tweede in de Waalse Pijl. Ook is er nog Matej Mohorič (x18), die dit jaar uitstekend op dreef is. Hij won uiteraard al Milaan-San Remo, kan hij er nog een monument bij doen? Is er bij INEOS Grenadiers ook nog man in vorm Daniel Felipe Martínez (ook x25). Een onbeschreven blad van bij ons, maar opgepast!

Als Pogačar en Van Aert te veel naar elkaar kijken, is er ook nog een kans dat er een outsider wint. En daar zijn er nogal wat van. Een breedspectrum op dat vlak bestaat uit Aleksandr Vlasov (x25), Marc Hirschi (x30), Tom Pidcock (x30), Tiesj Benoot, Michael Woods, Warren Barguil, ex-winnaar Wout Poels (allen x40). Wie denkt dat Tim Wellens dit keer de klus weet te klaren, kan rekenen op een uitbetaling van tachtig keer de inzet. Ook bijzonder interessant: Quinten Hermans. Wint hij, dan maak je een klapper van jewelste (x400).

Wie wint Luik-Bastenaken-Luik? Zet in & win!


Verhoog jouw noteringen met +50%

Bingoal heeft speciaal voor Luik-Bastenaken-Luik een aantrekkelijke actie opgezet. Indien jij je inschrijft voor deze promotie, dan worden jouw noteringen met +50% verhoogd. Een unieke kans om jouw wielerkennis te verzilveren. Laat deze actie daarom niet aan je voorbijgaan.

Wie wint Luik-Bastenaken-Luik? Verhoog tijdelijk je odds met maar liefst +50%


Bekijk hier alle quoteringen voor het wielrennen

RIDE Magazine