Het Kuipke uitverkocht voor de Zesdaagse van Gent

maandag 14 november 2022 om 17:41
Het Kuipke uitverkocht voor de Zesdaagse van Gent

foto: Cor Vos

Het zal de komende dagen volle bak zijn in het Kuipke. Niet alleen voor de renners, maar ook wat de bezoekersaantallen betreft. Tijdens de Zesdaagse van Gent (15 tot en met 20 november), die tegenwoordig door het leven gaat als de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, is de wielerbaan namelijk elke dag uitverkocht.

De Zesdaagse van Gent, die dit jaar haar honderdjarig jubileum viert, begint dinsdagavond om 20.00 uur met de ploegenpresentatie. Daarna strijden twaalf duo’s zes dagen lang in diverse onderdelen voor de eindzege. Onder andere de volgende koppels zijn aanwezig: Fabio Van Den Bossche en Yoeri Havik, Lindsay De Vylder en Robbe Ghys, en Ethan Hayter en Fred Wright.

De meeste ogen zullen echter gericht zijn op Iljo Keisse en Jasper De Buyst. Keisse begint dinsdag immers aan zijn achttiende en laatste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent uit zijn carrière. De 39-jarige Gentenaar schreef het evenement zeven keer op zijn naam. Zijn afscheidsfeest – dat de naam ‘Merci Iljo’ draagt – zal daarom logischerwijs ook plaatsvinden in het Kuipke. Dit gebeurt volgende week, op donderdag 24 november.

De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent is de komende week live te volgen op televisie. Van dinsdag tot en met zondag wordt de zesdaagse live uitgezonden op Pickx+ Sports van Proximus, in Vlaanderen en Wallonië. Sporza is er op de slotdag bij vanaf 13u30. Omstreeks 17u30 weten we wie de opvolgers zijn van Kenny De Ketele en Robbe Ghys, de winnaars van vorig jaar.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone