Het regent opgaves in het Baskenland: Kwiatkowski, Olivier en Roche uit koers
foto: Cor Vos
donderdag 11 april 2019 om 15:38

Het regent opgaves in het Baskenland: Kwiatkowski, Olivier en Roche uit koers

Er blijven maar renners opgeven in de Ronde van het Baskenland. Onder meer Michal Kwiatkowski, Nicolas Roche en Daan Olivier knepen in de remmen onderweg naar Arrigorriaga. Eerder ging Julian Alaphilippe al niet meer van start.

Roche was een van de slachtoffers van een massale valpartij na zestig kilometer koers. De Ier van Team Sunweb bleek uiteindelijk te gehavend om zijn weg te vervolgen. Naast de ervaren klimmer moest ook de Portugees Ricardo Vilela – uitkomend voor Burgos-BH – afstappen.

Niet veel later kregen we ook de opgaves door van Kwiatkowski en Olivier. De Pool viel gisteren al hard in de etappe naar Gorraiz, net als zijn ploeggenoot Geraint Thomas. De oud-wereldkampioen wist de rit nog wel uit te rijden, maar was meteen uitgeschakeld voor een goed klassement.

Nog meer slachtoffers
Het is nog niet bekend waarom Olivier in de ploegleiderswagen is gestapt. Tot slot kreeg ook Caja Rural-Seguros RGA slecht nieuws te horen. De Spaanse ProContinentale ploeg zag zijn sprinter Jon Aberasturi namelijk uitvallen. Aberasturi werd gisteren nog keurig zesde in finishplaats Estibaliz.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.