Het regent opgaves in voorlaatste rit Dauphiné: Van Wilder, Powless, Hart, Sosa en meer
Neilson Powless - foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 8 juni 2024 om 12:58

Het regent opgaves in voorlaatste rit Dauphiné: Van Wilder, Powless, Hart, Sosa en meer

Weinig renners gaan het Critérium du Dauphiné uitrijden. Nadat al meerdere renners opgaven na de massale valpartij in de vijfde etappe, lijkt de zevende etappe een echte slijtageslag te worden. Tao Geoghegan Hart was een van de niet-starters in de bergrit van Albertville naar Samoëns 1600, waarna tijdens de rit ook renners als Ilan Van Wilder en Neilson Powless opgaven.

Na zes etappes waren er al twintig opgaves gemeld en daar zijn zaterdag al zeker veertien (!) namen bijgekomen. Naast Hart gingen ook Hugo Toumire (Cofidis), Clément Russo (Groupama-FDJ) en Logan Currie (Lotto Dstny) niet van start in Albertville.

Direct na het startsignaal bleek Ilan Van Wilder ook te veel last te hebben van de schade van de valpartij in de vijfde rit. Later stapte ook zijn Soudal Quick-Step-ploegmaat Antoine Huby uit koers. Andere opvallende namen waren die van Iván Ramiro Sosa (Movistar), Iván Garcia (Movistar), Cristián Rodriguez (Arkéa-B&B Hotels) en Neilson Powless (EF Education-EasyPost).

Andere opgaves waren er van Emils Liepins (dsm-firmenich PostNL), Kenny Elissonde (Cofidis), Clément Berthet (Decathlon AG2R La Mondiale) en Mason Hollyman (Israel-Premier Tech).

Onderstaand overzicht wordt voorzien van updates

Uitvallers

Etappe:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.