Hevig vermoeide Yoann Offredo moet rust houden
foto: Cor Vos
vrijdag 22 februari 2019 om 16:57

Hevig vermoeide Yoann Offredo moet rust houden

Yoann Offredo heeft vandaag de Volta ao Algarve voortijdig moeten verlaten. De Fransman van Wanty-Gobert kampt met een virus, waardoor hij vermoeid is. In de Portugese rittenkoers verscheen hij niet meer aan het vertrek van de individuele tijdrit en ook het Belgische openingsweekend moet hij aan zich voorbij laten gaan.

“Ik ben extreem moe door een virus dat me al achtervolgt vanaf de terugkeer in competitie”, meldt Offredo in een perscommuniqué van zijn ploeg. “Sinds de GP La Marseillaise ben ik het goede gevoel kwijt. Ik probeerde me 100% voor te bereiden op de Vlaamse klassiekers, die o zo belangrijk voor me zijn.”

“Maar ik ben niet in staat om de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne te betwisten. Vanaf dat moment besloot ik niet mee te doen aan de tijdrit in de Algarve, zodat ik naar huis kan gaan om uit te rusten en volledig te recupereren van het virus waar ik erg moe van ben”, zei hij nog.

Offredo en zijn ploeg verwachten dat hij in de eerste week van maart de training kan hervatten om zich vervolgens via een trainingsstage in Spanje zich voor te bereiden op het vervolg van het klassieke programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.