Hodeg klopt Theuns in slotrit Adriatica Ionica Race
foto: Cor Vos
zondag 28 juli 2019 om 14:30

Hodeg klopt Theuns in slotrit Adriatica Ionica Race

De vierde en laatste etappe van de Adriatica Ionica Race (UCI 2.1) in Italië is gewonnen door Álvaro José Hodeg. De Colombiaanse sprinter van Deceuninck-Quick-Step was na 103 kilometer de snelste in Trieste. De leidende positie in het klassement van Mark Padun (Bahrain Merida) kwam niet meer in gevaar.

In het peloton had Deceuninck-Quick-Step de controle over een kopgroep van vier: Winner Anacona, Matteo Badilatti, Joel Nicolau en Thimo Willems. De sterrenformatie hield het verschil binnen de twee minuten. Zij kregen daarbij hulp van Bahrain Merida, dat de leiderstrui van Mark Padun wilde verdedigen.

Twintig kilometer voor de finish werden de laatste vluchters ingerekend. Badilatti en Willems spartelden nog het langst tegen, maar konden een algemene hergroepering niet voorkomen, waardoor een groot peloton in Trieste ging sprinten om de ritwinst. Daarin bleek Hodeg de snelste, voor Edward Theuns (Trek-Segafredo) en Sacha Modolo (EF Education First).

Mark Padun – foto: Cor Vos

Van de vier etappes in de rittenkoers heeft Deceuninck-Quick-Step er drie weten te winnen. Hodeg opende de koers, waarna Remco Evenepoel zaterdag solo won. De koninginnenrit werd dan gewonnen door de Oekraïner Mark Padun, die daar de basis legde voor de eindzege.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.