Hodeg kopman in Heistse Pijl, Jakobsen in Elfstedenronde

donderdag 20 juni 2019 om 13:39
Hodeg kopman in Heistse Pijl, Jakobsen in Elfstedenronde

Hodeg en Jakobsen - foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step rijdt komend weekend twee koersen op eigen bodem. De topploeg heeft in de Heistse Pijl en in de Elfstedenronde een andere kopman: eerst is dat Álvaro José Hodeg en daarna Fabio Jakobsen.

Rémi Cavagna, Tim Declercq, Iljo Keisse, Davide Martinelli, Zdenek Stybar en Petr Vakoč rijden allebei de eendagskoersen. Ploegleider Wilfried Peeters weet dat Hodeg zaterdag favoriet is in de Heistse Pijl. “Het parcours is vlak en heeft een slotronde met een kleine heuvel. Dat zorgt voor een heel snelle koers. We hebben een sterke ploeg en zijn in staat om te controleren en Álvaro in een goede positie af te zetten als het een sprint wordt”, zegt Peeters, die ook rekening houdt met een aanval die het redt.

Zondag rekent de blauwe formatie in de Elfstedenronde op Jakobsen. “We gaan met een mix van ervaring en jonge renners. We steunen Fabio, die een solide seizoen rijdt tot nu toe. De weersverwachting is goed en de motivatie is er”, aldus ploegleider Klaas Lodewyck.


Lees hier de voorbeschouwing op de Heistse Pijl. Vrijdag komt de vooruitblik op de Elfstedenronde online op WielerFlits.be.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.