Hodeg sprint naar winst in Tour de l’Avenir
foto: Sirotti
woensdag 23 augustus 2017 om 14:31

Hodeg sprint naar winst in Tour de l’Avenir

Álvaro José Hodeg heeft de zesde etappe in de Ronde van de Toekomst 2017 op zijn naam geschreven. De 20-jarige Colombiaan sprintte in extremis over de vroege vluchters heen. Alan Banaszek en Konrad Geßner werden twee en drie. Hodeg is stagiair bij Quick-Step Floors. Oostenrijker Patrick Gamper blijft aan de leiding van het klassement.

Razendsnelle koers
De rit werd gekleurd door de ontsnapping van een tweetal. De Italiaan Francesco Romano en de Ier Michael O’Loughlin kozen samen voor het hazenpad. Van het peloton kregen ze een vrijgeleide. Na vijftig kilometer koers hadden ze een maximale voorsprong van een kleine vier minuten. Het peloton hield echter de controle, mede door het helse tempo. Omdat de wind de gehele dag schuin in de rug stond, werd er een gemiddelde van over de 45 kilometer per uur gereden.

Op tien kilometer van de meet hadden de twee nog altijd een voorsprong van een minuut en 45 seconden, maar wachtte er op hen nog een klimmetje. Die was dermate slopend voor de vluchters, dat hun voorsprong als sneeuw voor de zon verdween. Onder de vod had het tweetal nog vijftien tellen, maar het hongerige peloton rook bloed. In de laatste meters kwamen er daardoor nog renners over. O’Loughlin werd nog wel vijfde, Romano negende. Fabio Jakobsen werd tiende.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
23 augustus 2017 14:55
Weer een nietszeggende sprintoverwinning van Etixx-Quick Step Floors.
Toch, TeamNL?
23 augustus 2017 14:59
Dat sowieso. Alleen maar sprint overwinningen.

Ik vind het meer klasse hebben als een renner uit een vroege vlucht of vanuit een aanval wint.

Heel de dag uit de wind zitten en alleen de laatste 300 meter op kop zitten is niet echt mijn ding. Heb meer respect voor die anderen.
23 augustus 2017 14:59
Eerst Gaviria, nu Hodeg (klinkt trouwens eerder Noors...). Moeten we gaan wennen aan Colombiaanse sprinters?
23 augustus 2017 15:07
Wel opvallend dat na 6, zes, ritten er nog altijd drie renners zijn die iedere dag top tien haalden: Hodeg, Halvorsen en Banaszek. Mag ik alvast Banaszek aankondigen als doorbraak van het jaar 2018?
23 augustus 2017 15:08
Vet hoor! Dit jaar voor het eerst in Europa koersen en direct zo op de deur kloppen. Hoe krijgt Lefevre het toch weer voor elkaar? Had voor dit jaar nog nooit van deze jongen gehoord.
23 augustus 2017 15:10
@Tuubke, Het baanwielrennen is wel groot in Colombia en ze hebben die baan in Cali waar het WK was. Sprinters als Hodeg, Gaviria, Molano, Ávila die daar vandaan komen. Een Pantano en Uran hebben bijvoorbeeld ook op de baan gereden. Soto is ook een snelle sprinter trouwens. Is 23 , maar hoop dat nog opgepikt wordt.

@Sebas, mij viel hij ook pas op bij het wk beloften in Qatar.
23 augustus 2017 15:13
Twee derde ver in deze Tour de l'Avenir, 90 renners nog in dezelfde tijd. En dan waren er die het parcours van de Tour de France saai durfden noemen.
23 augustus 2017 15:26
@Sebas
Zou het kunnen zijn dat Lefevre iets meer lijntjes heeft lopen in de wielerwereld dan jij?
Is meer de verdienste van de scouts dan van Lefevre zelf denk ik.
23 augustus 2017 15:31
@heuvelcolombia: da's waar ook, dat was ik even vergeten. Goede aanvulling!
23 augustus 2017 17:48
Zullen we voortaan eens proberen een bergje op de route te zetten. Dit wordt een beetje eentonig zo.
23 augustus 2017 19:47
De komende 3 dagen is voor de klimmers. Ongetwijfeld zullen de toppers dan uit hun hok komen.
23 augustus 2017 20:41
@Zjoske
Klopt! 138,8 kilometer uit de wind gehouden worden en dan 300 meter sprinten. Nee, ik ben daar niet zo fan van. Een rit zoals vandaag in de Vuelta, daar gaat mijn wielerhart sneller van kloppen. En wie er dan wint maakt mij echt niet uit.

Lefevere heeft inderdaad de nodige lijntjes in het wielrennen. Niet alleen wat betreft het scouten van talent, er is bij QSF namelijk ook gewoon budget voor scouts en bij andere ploegen minder. Deze man is al zo lang actief in het wielrennen dat hij extreem veel moet weten over dopinggebruik in het verleden.
23 augustus 2017 22:05
@teamNL
Als ik zo vrij mag zijn je lievelingsploegen af te leiden uit je gebruikersnaam: is dat dan niet het geval bij de ploegleiding van Sunweb of LottoNL?
24 augustus 2017 01:34
Zucht.. Wordt wel een beetje moe van meneer NL
24 augustus 2017 07:11
@Matthias
Ik heb niet echt een lievelingsploeg, wel een zwak voor Sunweb maar dat komt door de groei die ze hebben gemaakt.

Lefevere is ploegleider geweest en nu manager van één van de succesvolste ploegen in de afgelopen 20 jaar maar heeft altijd gezwegen over de dopingperiode. Als je terug gaat zoeken welke oud renners van zijn ploeg later betrapt zijn dan moet ook bij die ploeg structureel gebruikt zijn door sommige renners.

In Nederland is een ploeg als Rabobank gewoon met de grond gelijk gemaakt, evenals de T-mobile ploeg in Duitsland. In België (en ook Frankrijk) worden bepaalde renners gewoon nog als held onthaald.

Het kan toch niet zo zijn dat Armstrong alles kwijtraakt wat betreft overwinningen en Virenque niet?
24 augustus 2017 07:38
@TeamNL,

Ik mag hopen dat Lefevere in de tijd een mooi doping programma had lopen. Dat had iedere ietwat professionele ploeg. Epo gingen ze toch nemen in die tijd. Je kon als ploeg maar beter zorgen dat je wat controle had erop en tenminste er een dokter bij zetten. Beter dan dat ze op hun eentje gingen klooien en hun bloed tot stroop gingen omtoveren.

Maar jammer dat het over doping moet gaan in een artikel over de ronde van de Toekomst...
24 augustus 2017 08:14
@TeamNL
In Nederland schuiven ze toch ook elke week aan voor de liveshow? Maar zoals Geraint zegt: er was hier geen enkele reden voor jou om over doping te beginnen, geen enkele. Oh wacht, jawel, het ging over QSF.
24 augustus 2017 08:27
@Matthias
Zjoske noemde dit een QST overwinning. Ik wist niet dat QST in deze ronde reed...
24 augustus 2017 08:31
@TeamNL
Ik zei niet: er is geen enkele reden om over QSF te beginnen. Ik zei: er is geen enkele reden om over doping te beginnen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.