Hoe gaat het met Thibau Nys na val in GP Kanton Aargau? “Nog nooit zo’n dikke kuit gehad”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 9 juni 2024 om 10:00

Hoe gaat het met Thibau Nys na val in GP Kanton Aargau? “Nog nooit zo’n dikke kuit gehad”

Thibau Nys begint vandaag in Vaduz aan de Ronde van Zwitserland, al zal de jonge Belg niet helemaal okselfris aan de start verschijnen van de proloog. De renner van Lidl-Trek kwam vrijdag namelijk hard ten val in de GP Kanton Aargau. Hoe staat hij er nu voor?

Nys maakte zich in Aargau klaar om te sprinten voor de overwinning, maar ging dus hard tegen de grond. “Een samenloop van omstandigheden”, keek hij zaterdagavond, bij de teampresentatie van de Ronde van Zwitserland, met Het Nieuwsblad terug op zijn mislukte sprint. “Ik kan niemand met de vinger wijzen. Het was vooral mijn eigen fout. Ik ga te laat aan in de sprint en word langs rechts aan mijn stuur aangetikt.”

“Gevolg: ik word naar links gekatapulteerd en haak in het wiel van mijn ploegmaat. Dan was het gedaan natuurlijk. Nu, het is niet de eerste keer dat ik val. Ik heb al erger meegemaakt. Ik had eigenlijk vooral graag opnieuw gewonnen. Ik voelde dat het er inzat. Kan ik mijn sprint gewoon rijden, zou ik er heel dichtbij geweest zijn.”

Schade
Nys hield geen ernstige blessures over aan zijn val, maar de 21-jarige coureur liep wel wat averij op. “Maar de schade valt gelukkig goed mee. Ik heb schaafwonden. Vannacht (nacht van vrijdag op zaterdag, red.) was ook niet mijn beste nacht en verder kijk ik vooral naar mijn gezwollen kuit. Daar zit wat vocht onder. Ik denk dat ik nog nooit zo’n dikke kuit gehad heb als nu. Hopen maar dat ik er de komende dagen geen last meer van zal hebben.”

Nys zal in de Ronde van Zwitserland zijn Deense ploeggenoot en titelverdediger Mattias Skjelmose zoveel mogelijk bijstaan, maar heeft ook zelf enkele ritten aangekruist. “Al kijk ik vooral naar dinsdag. De tweede rit (van Steinmaur naar Rüschlikon, red.) in lijn. Dat moet een dag zijn waarop ik kan scoren”, klinkt hij zelfbewust en ambitieus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.