Hoe groot is de kans dat Mathieu van der Poel de Giro d’Italia 2022 wint?
maandag 2 mei 2022 om 15:46

Hoe groot is de kans dat Mathieu van der Poel de Giro d’Italia 2022 wint?

Ad Nu het klassieke voorjaar erop zit, is het eerste hoofdstuk van het wielerseizoen ten einde gekomen. Van een zwart gat is amper sprake, want we gaan in sneltreinvaart door met het tweede deel van het seizoen: de grote rondes. Die trapt al een aantal jaren traditiegetrouw af met de Giro d’Italia in mei. Samen met Bingoal.be zetten we de voornaamste favorieten voor Girowinst op een rij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens Bingoal is er slechts één absolute topfavoriet. Dat is de kopman van INEOS Grenadiers: Richard Carapaz. De olympisch kampioen won de Ronde van Italië al eens in 2019 en daarna haalde hij ook het eindpodium in de Vuelta a España en de Tour de France. De klimmer uit Ecuador weet dus hoe hij een grote ronde moet aanpakken. Bij de Britse sterrenformatie is hij tevens goed omringd. Al je geld op Carapaz inzet en hij blijkt uiteindelijk na drie weken de sterkste, dan levert dat 2,5 keer  jouw inzet uit.

Bekijk hier alle noteringen voor de Giro d’Italia


Veel concurrentie voor Carapaz
Volgens de voorspellingen kan Carapaz rekenen op de concurrentie van vier voorname tegenstanders. Bij BikeExchange-Jayco rekenen ze volledig op Simon Yates, die nog een rekening met de Giro heeft openstaan. De Brit leek in 2018 lange tijd op weg naar de eindzege, maar een inzinking in het slotweekend maakte een einde aan zijn suprematie. Als Yates de roze trui Milaan binnenrijdt, keert Bingoal zeven keer je inzet uit.

Een andere kopman van wie men veel verwacht, is João Almeida (x7). De 23-jarige Portugees eindigde ondanks zijn jonge leeftijd al twee keer bij de eerste zes. Met zijn team UAE Emirates mikt hij nu op het podium. Dat doet Mikel Landa (x8) ook, die bij Bahrain Victorious kan terugvallen op een sterke ploeg. De Bask stond in de Giro ook al eens op het podium. Dat geldt ook voor Miguel Ángel López (x12), die nu zijn hele seizoen hierop heeft afgestemd.

Wie de Giro d’Italia? Zet in & win!


Van der Poel gelijk aan Valverde
Toch moet Bingoal ook toegeven dat het dit jaar lastig te voorspellen is, gezien de quoteringen die ze weggeven. Zo volgen ex-winnaar Tom Dumoulin (2017), Emanuel Buchmann en man in vorm Romain Bardet alle drie na López. Ook oud winnaar Vincenzo Nibali geldt als een forse outsider. Indien de routinier weet te verrassen, levert dat zestig keer de inzet op.

De belangrijkste troeven voor de eindzege hebben we nu wel gehad, al stonden Alejandro Valverde (x100) en Esteban Cháves (x150) toch al eens op het eindpodium. Tussen hen staat ook Mathieu van der Poel. De Nederlandse alleskunner staat nu niet per se te boek als een ronderenner of klimmer, maar Bingoal heeft hem voor de zekerheid toch maar een notering gegeven die hem naast Valverde zet. Je weet het per slot van rekening maar nooit met MVDP. Een eindzege van de Nederlander levert je aan het eind van de Giro honderd keer je inzet op.

Bekijk hier alle noteringen voor de Giro d’Italia

RIDE Magazine