Hofland maakt zich op voor de Giro

Hofland maakt zich op voor de Giro

foto: Marcel Koch

donderdag 20 april 2017 om 08:42

Moreno Hofland rijdt komende maand de Giro d’Italia. De 25-jarige Roosendaler van Lotto Soudal functioneert in Italië als lead-out man voor topsprinter André Greipel, meldt De Telegraaf. De Duits kampioen wist vorig jaar nog drie ritten te winnen, alvorens hij uitstapte en zich ging voorbereiden op de Tour de France.

Eigen kans in Romandië
Hofland krijgt voor de Giro nog een mogelijkheid om zelf naar uitslagen te sprinten. “Ik heb vorig jaar bewust voor Lotto-Soudal gekozen om hier ervaring op te doen door met een topsprinter te rijden. In de Ronde van Romandië mag ik vlak voor de Giro nog voor mijn eigen kansen sprinten. Met Greipel hopen we mooie successen in Italië te behalen.” De laatste zege van onze landgenoot zelf, dateert alweer van de derde rit in de Ster ZLM Toer 2015.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Secondant 20 april 2017 om 08:53

Benieuwd wie er voor Lotto-Soudal de Giro gaan rijden en met welk doel. Naast Greipel en Hofland starten (volgens ProCyclingStats) ook Hansen (vanzelfsprekend), Marczysnki en Monfort.

Monfort zal wel voor plek 15 rijden, maar ben benieuwd wie de selectie aanvullen. Hebben in potentie nog leuke renners voor daguitslagen. Wellicht De Gendt? Ik vermoed dat renners als Gallopin, Valls en Wellens de Tour zullen rijden.

flyellus42 20 april 2017 om 08:55

Wat is deze jonge toch ver weggezakt. Ook dit jaar in een nieuwe ploeg heeft hij nog weinig positieve dingen laten zien. Vraag mij af of hij ooit weer het niveau haalt van 3-4 jaar geleden.

ssj 20 april 2017 om 08:57

Ik zou het niet erg vinden als Greipel er na een week uitgaat. Dan heeft Hofland 1 a 2 kansen om te sprinten. Maar ik denk dat Greipel er na week 2 mee stopt. Dat zou voor de kansen van Hofland wel jammer zijn.
Maar goed hij heeft hier zelf bewust voor gekozen.

Il Cavaliere 20 april 2017 om 09:05

Ik dacht dat hij gestopt was na vorig seizoen

josi 20 april 2017 om 09:13

Een paar geleden een grote belofte en nog steeds maar pas 25, maar tot dusver ook dit seizoen nog maar bar weinig gepresteerd. Ben benieuwd of ze hem bij Lotto-Bellisol wel weer aan de paar kunnen krijgen. Als goede lead-outman heeft hij zich volgens mij ook nog niet echt bewezen.

Casar 20 april 2017 om 09:13

Ik ben erg benieuwd naar zijn lead-out kwaliteiten. Positionering en timing is daarvoor erg belangrijk en dat is nou niet gelijk Moreno’s sterke punt

dark-knight 20 april 2017 om 09:14

De vraag is wanneer Greipel afstapt. Jammer genoeg voor Hofland is er in de 3e week geen sprint meer, omdat ze afsluiten met een tijdrit. Ik vrees dat hij zelf dan ook niet aan sprinten gaat komen.
Dan moet hij in Romandie maar laten zien dat hij het nog niet verleerd is!

Scott Sunderland 20 april 2017 om 09:20

Eigenlijk heel raar dat hij zo sterk begon als prof en dat het daarna snel over was. Wat zou er met die jongen gebeurd zijn, denk ik dan. Ik gun hem succes. Maar hij zit in een spiraal naar beneden. Voor zover ik weet is hij fysiek in orde. Een mentale kwestie wellicht.

kittelkolb 20 april 2017 om 09:33

Heeft hij dit seizoen al wel gekoerst?

Sephiroth 20 april 2017 om 09:35

Verbazingwekkend dat hij de Giro rijdt, heb hem nog amper in beeld gezien dit jaar. Hopelijk weet hij toch weer de weg terug naar boven te vinden. Leek Degenkolb achterna te gaan maar de laatste 1.5 jaar wil het niet echt vlotten. Naja het seizoen is nog lang zullen we dan maar zeggen. Ik wens hem een goede Giro toe met een paar sterke lead outs voor Greipel.

LaurentJalabert 20 april 2017 om 09:50

Is dit niet die jongen die voortdurend zijn lead-out kwijt was? En nu gaat hij dus functioneren als lead-out. Hmmm..

Wheely 20 april 2017 om 10:23

“Holland maakt zich op voor de Giro”

xistnc 20 april 2017 om 10:27

Haha ja, om een Limburger, een Brabander en een Groninger aan te moedigen :p

Marakus 20 april 2017 om 10:52

Na mijn idee hebben veel talenten/renners een dip van twee jaar voordat ze weer bovenkomen drijven. Hopelijk is dat met Hofland niet anders en kan hij nog een stap maken. Daarbij zijn er zat laatbloeiers. Ik schijf Hofland nog niet af, hopelijk leert hij van een lead out rol.

Mathieu Moller 20 april 2017 om 11:02

Greipel begon in 2008 pas echt te scoren. Dat jaar werd hij 26. Hofland wordt dit jaar ook pas 26. Als hij kan leren van een van de meest ervaren topsprinters van dit moment, kan het goed zijn dat hij er binnenkort weer helemaal staat.

flashke 20 april 2017 om 11:26

Ik vind het niet alleen jammer, maar ook respectloos naar de organisatie toe dat iemand als Greipel (hij is niet de enige) start met de enige bedoeling om na een tiental dagen te stoppen. Dat ‘voorrecht’ kunnen enkel jonge renners gebruiken die zo’n ronde voor de eerste keer rijden. Gewoon je ritjes pikken en eruit stappen wanneer de bergen eraan komen, vind ik persoonlijk zielig. Zo eet hij van twee walletjes: én hij scoort in de Giro, én hij slaat de bergritten over om fris te kunnen starten en scoren in de Tour.
Pas op: ik begrijp Greipel heel goed en in de topsport is er geen/weinig plaats voor sentiment, maar ik verwerp wel dergelijke gedachtegangen.

ChefSpijker 20 april 2017 om 11:37

Ik denk dat de organisatie liever een topper als Greipel aan de start heeft die 10 dagen later af stapt dan bijv. een De Bie als sprinter bij Lotto in de Giro.

Noud89 20 april 2017 om 11:38

@Flashke

Over het algemeen snap ik je punt wel, maar zeker in deze Giro heeft de organisatie er wel debet aan. Na etappe 13 heeft Greipel sowieso geen enkele kans meer op een ritzege. Dan zou ik als topsprinter ook niet echt de neiging hebben om nog ff lekker 8 etappes lang alles te geven om op tijd binnen te komen.

Als je geen enkele sprintkans meer hebt en je moet toch nog even de Mortirolo, Stelvio, Pordoi en vele andere klimmen op dan zou ik mijn portie ook aan fikkie geven.

koos1 20 april 2017 om 14:11

Is er al een koers geweest waar Hofland de leadout deed voor Greipel? Lijkt me wel een risico van Lotto als ze dat de eerste keer gaan proberen in de Giro.

ChefSpijker 20 april 2017 om 15:52

Ja oa in PN. Al bakte Hofland er daar weinig van.

Prima Facie 20 april 2017 om 16:00

Moet je je als leadout niet een beetje kunnen handhaven voorin het peloton? Is dat nu niet juist een van Hofland zwaktes?

jp.vanoosterhout 20 april 2017 om 17:32

hofland als lead out,dan gaat greipel niet veel winnen schat ik in !!ik vind hofland op dit moment nog niet goed genoeg om lead-out voor greipel te zijn qua lef en positionering,luister ik denk wel dat hofland wel potentie heeft ook als topsprinter,het komt er de laatste tijd niet echt uit..hoop dat hij snel zijn kwaliteiten terug vind !!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.