Hofland zevende in sprint: “Er had meer in gezeten”
Foto: Marcel Koch
zaterdag 23 mei 2015 om 10:18

Hofland zevende in sprint: “Er had meer in gezeten”

Moreno Hofland sprintte vrijdag naar een zevende plek in de Ronde van Italië. “Hij zat goed gepositioneerd”, stelt ploegleider Frans Maassen op de website van LottoNL-Jumbo. “Ik denk alleen dat hij één klein foutje maakte in de laatste bocht. Daar liet hij zich even vastzetten. Als hij daar had doorgeduwd, had hij bij de eerste vier kunnen eindigen.”

De renner in kwestie kan zich vinden in de analyse van zijn ploegleider. “Ik probeerde in een rotonde op te schuiven. Dat had ik iets eerder moeten doen”, aldus Hofland. “Nu werd de deur dichtgehouden en ontstond er een gat met de eerste vijf. Dat is jammer, want er had meer in gezeten.”

Op 3,2 kilometer van de streep ontstond vrijdag een valpartij. De meeste renners van LottoNL-Jumbo kwamen daar goed door. “Alleen Rick Flens is gevallen”, legt Maassen uit. “Hij kreeg daarbij een kettingblad in zijn buik, waar hij flink last van heeft. Maar het is een bikkel en ik heb er goede hoop op dat hij zaterdag gewoon kan starten.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
23 mei 2015 10:27
Klopt was echt een enorme kans voor Hofland. Echt jammer.
23 mei 2015 10:30
Op zo'n moment zoek ik voor/achter/in de TV echt naar een joystick om hem een handje te helpen met positioneren en van zich af bijten. Maar dat werkt niet.
23 mei 2015 10:30
In een sprint zonder echte sprinttreintjes krijg je veel meer gewring van individuele renners. De kans dat iemand je de pas afsnijdt zoals gisteren bij Hofland is dan groter. Maar te vroeg van voren zitten houdt ook het risico in dat je stilvalt en er renners je voorbij rijden. Dat blijft toch wel lastig aan sprinten zonder lead out. Afwachten of Hofland in koers blijft tot de slotetappe en welke spurters er dan nog in koers zijn.
23 mei 2015 10:41
Ik zat ook op het moment te wachten dat ie naar voren schoot maar het gebeurde helaas niet.

Nog twee kansen denk ik, de slotrit en rit 17 naar Lugano. De kans dat de sprint ontlopen wordt is dan ook nog aanwezig.
23 mei 2015 10:57
Geduld, geduld. Wees blij dat hij nog in koers is na zo'n zware koersperiode. Het is pas de twee grote ronde waar hij zo ver komt, heeft nog heel weinig gekoerst dit jaar.
Bovendien: hoeveel ervaring in massasprints op topniveau heeft hij nou eigenlijk? 5 keer in de Vuelta vorig jaar en dat was het wel zo'n beetje.
Daarnaast: zonder twee goede piloten in de laatste 5 km sta je toch al 1-0 achter en moet je wat geluk hebben.
Het is vooral belangrijk dat hij fit blijft en uitrijdt, wie weet valt het muntje dan een keertje goed, en anders is het voor de toekomst.
23 mei 2015 11:41
@Alsjewint.
Hofland zal zeker proberen uit te rijden. Hij rijdt namelijk geen Tour. Dan rijdt je beter uit om meer inhoud te krijgen.
23 mei 2015 12:00
Hofland moet deze Giro gebruiken als een heel nuttige leerschool. Hier heb je minder te maken met sprinttreinen, waar je als sprinter zonder eigen lead-out kunt aanhaken. Hier moet je proberen je weg te vinden tussen kamikazepiloten - niet alleen Italianen - die links en rechts proberen een gaatje te vinden en daarbij iedereen omver kwakken die in de weg rijdt. Ik vind het al knap dat hij zich staande weet te houden in dit geweld. Hij doet hier ervaring op die hij vast heel snel gaat omzetten in overwinningen. Als hij de bergen over weet te komen, ligt er volgende week een prachtige kans.
23 mei 2015 12:17
Hofland is hier toch gewoon om ervaring op te doen? Dan hoeft er niet meteen een etappezege te komen. Daarbij hij mist zijn lead-outs, dus logisch dat hij in de sprints afhankelijk is van wat geluk.
23 mei 2015 12:17
@nickdt

Ben het met je eens dat het voor een jonge renner het beste is om een Grote Ronde uit te rijden om zo inhoud en taaiheid op te doen. Daar kun je dan volgend seizoen of eind dit seizoen de vruchten van plukken. Bergritten zijn voor hem geen lolletje maar als hij gemotiveerd is dan hoop ik dat hij er voor gaat om inderdaad uit te rijden.
23 mei 2015 14:24
Absoluut dit is een "leer" giro voor hem. Proberen uit te rijden en daardoor meer inhoud krijgen en de giro met haar chaotische sprints is een mooie leerschool voor sprinters.

Het is jammer dat hij het zonder wagner moet doen de laatste sprints want met een goede leadout/guide had hij wel wat hoger kunnen eindigen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.