Holler en Belletti verdelen de buit in slotrit Ronde van Hongarije
foto: Sirotti
zondag 19 augustus 2018 om 15:41

Holler en Belletti verdelen de buit in slotrit Ronde van Hongarije

Nikodemus Holler heeft de slotetappe van de Ronde van Hongarije op zijn erelijst bijgeschreven. Voor de 27-jarige Duitser van Bike Aid is het zijn tweede zege op rij. Hij won een massasprint die ontsierd werd door een valpartij in de laatste honderden meters, voor Matteo Moschetti en Kamil Małecki. De Italiaan Manuel Belletti behield zonder problemen zijn leiderstrui, en mag zich eindwinnaar noemen.

Holler profiteerde optimaal van een valpartij in de laatste bocht, die een groot deel van de sprinters uitschakelde voor de winst. De Duitser boekte in Hongarije pas zijn eerste zeges van het seizoen. Zijn continentale ploeg Bike Aid staat nu op vijf overwinningen.

Voor de 32-jarige Belletti – die achter de valpartij zat – is het zijn eerste eindzege in een rittenkoers. De sprinter van Androni-Sidermec-Bottecchia won de eerste etappe van Balatonalmádi naar Keszthely, waarna hij nog driemaal naar een podiumplek wist te fietsen.

Voor de ervaren Italiaan is het de vijftiende profzege uit zijn carrière. Hij wist in het eindklassement Małecki en Paolo Tóto achter zich te houden. 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.