Home Solution-Soenens vraagt continentale licentie aan voor 2022

dinsdag 10 augustus 2021 om 15:03
Home Solution-Soenens vraagt continentale licentie aan voor 2022

Brecht Stas in 2019 - foto: Cor Vos (archief)

Home Solution-Soenens wil doorgroeien en daarom gaat de Belgische opleidingsploeg van managers Bart Roosens en Philippe Soenens bij de UCI een aanvraag doen voor een continentale licentie in 2022. “Voor ons is dit een logische volgende stap in onze evolutie van gestage groei die we enkelen jaren geleden begonnen zijn”, aldus Roosens.

In 2015 werd Home Solution-Soenens opgericht. Met onder meer Kevin Hulsmans als ploegleider is het team de afgelopen jaren flink gegroeid. Met het sportmanagementbureau Squadra Sports Management van Dries Smets is daarom ook een samenwerking aangegaan.

“Wij verwelkomen de expertise van Squadra en kijken uit naar een succesvolle samenwerking die het de ploeg mogelijk moet maken om zich verder te ontwikkelen en ernaar te streven het beste opleidingsteam van het U23-peloton te worden”, vervolgt Roosens.

Afgeslankte kern
Smets volgt de jeugd op de voet en wil graag een bijdrage leveren aan Home Solution-Soenens. “We merkten al langer dat het team uitstekend werk levert, en willen hen dan ook graag helpen om de volgende stap te zetten naar het continentale niveau”, zegt de rennersmakelaar.

Voor ploegleider Hulsmans verandert wel wat. “Door het aanvragen van de continentale status, zullen we met onze renners een nog beter en internationaler programma kunnen afwerken. Onze kern zal iets afgeslankt worden naar een totaal van 14 tot 16 renners, waardoor we nog professioneler en intensiever met onze renners zullen kunnen werken op gebied van coaching, testing en de ontwikkeling van hun talenten”, aldus Hulsmans.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair