Hoofdsponsor Deceuninck denkt aan gesprek met Lefevere na foto-rel
foto: Cor Vos
donderdag 31 januari 2019 om 15:44

Hoofdsponsor Deceuninck denkt aan gesprek met Lefevere na foto-rel

Volgens Cyclingnews is de kans groot dat hoofdsponsor Deceuninck en teammanager Patrick Lefevere binnenkort om de tafel zitten, om te praten over de rel rondom Iljo Keisse en de manier hoe de WorldTour-ploeg hiermee is omgegaan. “We willen dit met het team intern bespreken”, zo laat het bedrijf weten aan Cyclingnews.

De rel
Er is al veel gezegd en geschreven over de situatie rondom Keisse. De Belg werd door de organisatie van de Vuelta a San Juan uit de ronde gegooid, nadat hij een seksuele pose aannam op een foto ten opzichte van een vrouw. “Keisse heeft gedrag vertoond dat schade aanbrengt aan het imago en de trots van de Vuelta a San Juan, de UCI en het wielrennen in het algemeen”, zo liet de organisatie weten.

Dit schoot bij teammanager Patrick Lefevere duidelijk in het verkeerde keelgat. De oud-renner erkende de fout van zijn werknemer. “Maar hij heeft al tachtig dollar boete betaald én de politie heeft de zaak gesloten. En toch blijft die vrouw er spel over maken. Ze zal geld willen, zeker?”, brieste Lefevere, die vervolgens dreigde zijn ploeg uit de ronde te halen.

Patrick Lefevere zal waarschijnlijk in gesprek moeten met hoofdsponsor Deceuninck – foto: Cor Vos

“Willen een statement van de ploeg”
Dat laatste deed de excentrieke teammanager uiteindelijk niet, maar zijn renners kwamen na afloop van de vierde etappe niet opdagen voor de podiumceremonie. Hoofdsponsor Deceuninck ziet de situatie ondertussen met lede ogen aan. “We zijn niet blij met wat er is gebeurd”, aldus Jérôme de Bruycker, marketing manager van Deceuninck.

“We accepteren dit absoluut niet”, doelt hij op gedrag van Keisse. “We worden enorm veel aangesproken, op social media maar ook via email. Het is zaak om alles op een rijtje te zetten: wat is er nu precies gebeurd. Dat zijn we nu intern aan het uitzoeken.” Dit zal waarschijnlijk leiden tot een (stevig) gesprek.

“We wachten eerst tot ze terug zijn, maar we hebben al gevraagd om een statement vanuit de ploeg. Ik zal vervolgens met Francis (Van Eeckhout, de CEO van Deceuninck) overleggen. Misschien wil hij wel een gesprek met Patrick Lefevere. Je moet als partners dit soort discussies kunnen voeren. Het is zaak om het zo snel mogelijk op te lossen, en ons weer te focussen op het sportieve gedeelte. Daarom zijn we in het team gestapt”, zo besluit de Bruycker.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.