Hoogerland heeft nog niks gehoord van aangifte
donderdag 5 februari 2015 om 14:27

Hoogerland heeft nog niks gehoord van aangifte

Johnny Hoogerland heeft nog niks gehoord van de aangifte tegen hem van zijn voormalig werkgever Gianni Savio. De Nederlander raakte eind 2014 in onmin met de Italiaanse ploegmanager wegens een twijfelachtige korting van 2300 euro op zijn decembersalaris. Savio dreigde daarop een aanklacht in te dienen, maar een maand later heeft Hoogerland nog geen bericht van de Italiaanse justitie ontvangen, bevestigt zijn manager Frank Kwanten aan WielerFlits.

“We hebben daarover nog niks ontvangen”, zegt Kwanten, die twijfelt of de aanklacht wel is ingediend. “Of het zo is, moet je vragen aan de ploeg, maar wij weten nog van niks.” Hoewel er weinig schot in de zaak zit, houdt Kwanten hoop op een ‘amicale oplossing’.

Onlangs ontving Kwanten een Italiaanse loonspecificatie die hij zelf moest laten vertalen. Inmiddels heeft hij gereageerd in een brief aan het management van de Italiaanse wielerploeg. “Ik heb ze een brief met een aantal vragen gestuurd. Ze hebben keurig gereageerd dat die brief is ontvangen. We wachten nog op een inhoudelijke reactie. Daar heb ik vertrouwen in.”

Het conflict ontstond in december toen Hoogerland met een tweet om advies vroeg van UCI-voorzitter Brian Cookson, waarop de Italiaanse ploegmanager dreigde met een aanklacht tegen de Zeeuw wegens smaad en laster. Volgens Savio is de 90.000 euro salaris “volledig en zonder vertraging” uitbetaald. De loonkorting wijt hij aan belastingen en premies.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.