Hoogerland stopt met wielrennen en krijgt PR-functie bij Roompot-Oranje Peloton
foto: Marcel Koch
zaterdag 3 september 2016 om 16:02

Hoogerland stopt met wielrennen en krijgt PR-functie bij Roompot-Oranje Peloton

Johnny Hoogerland beëindigt aan het eind van dit seizoen zijn wielercarrière. De 33-jarige wielrenner blijft wel verbonden aan zijn huidige ploeg. Met het management van Roompot-Oranje Peloton is hij in gesprek over een PR-functie, weet WielerFlits.

Hoe die rol er precies uit gaat zien, is het onderwerp van gesprek. Zoals het er nu naar uitziet, zal dit de vorm aannemen van motivator en inspirator voor renners en partners van de Nederlandse ProContinentale ploeg. Hoogerland zal zich niet gaan bezighouden met de sporttechnische kant van de ploeg.

De Zeeuw begon zijn profcarrière in 2009 bij Vacansoleil. Hoogerland maakte in zijn eerste seizoen direct indruk met twaalfde plaatsen in de Ronde van Vlaanderen en het eindklassement van de Vuelta a España. Hij werd geroemd voor zijn aanvallende manier van rijden.

Die rijstijl etaleerde hij ook twee jaar later bij zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. Hoogerland pakte de bolletjestrui, maar hij vergaarde vooral (internationale) bekendheid na een aanrijding die hem in het prikkeldraad deed belanden. De Zeeuw reed de betreffende etappe desondanks toch uit om met tranen in zijn ogen de prijs voor de strijdlust op te komen halen.

In 2012 eindigde Hoogerland als vijfde in Tirreno-Adriatico. Begin 2013 kreeg hij weer een flinke tegenvaller te verwerken. Op training in Spanje werd Hoogerland door een auto aangereden en belandde hij met gebroken ribben in het ziekenhuis. Later dat jaar wist hij op indrukwekkende wijze het Nederlands kampioenschap op de weg in Kerkrade te winnen. Dat was zijn laatste overwinning. Bij Androni Giocattoli-Venezuela (2014) en Roompot-Oranje Peloton (2015 en 2016) reed Hoogerland minder in beeld. De laatste jaren had de Zeeuw vooral een dienende rol.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
3 september 2016 16:04
Hehe, eindelijk ziet hij het zelf in. De glans is er al enkele jaren vanaf. Meer dan opvulling van het deelnemersveld was hij niet.
3 september 2016 16:04
Begint een beetje telegraaf-achtige praktijken te vertonen hier. "Weet wielerflits te melden" "zoals wielerflits als wist" "weet wielerflits". Jammer.
3 september 2016 16:05
Beste keuze lijkt me in dit geval, als wielrenner voegt hij weinig toe maar als PR-man kan hij misschien nog wat bijdragen.
3 september 2016 16:17
lol typisch hollands... ga die held eren ipv lopen zeuren dat hij misschien net een paar jaartjes te lang is doorgegaan... wat had je dan verwacht, wielrennen is zijn leven. als iets echt je passie is dan is het heel gebruikelijk dat je dan misschien door over enthousiasme iets te lang doorgaat, dat is niets geks...wat wel gek is dat dit de eerste reacties zijn die bij mensen opkomen... maargoed zoals ik al zei typisch hollands...Johnny hier is het wel heel erg gewaardeerd, de jaren met name bij Vacansoleil waren mooie jaren, altijd kleur aan de koers gegeven, nooit onopvallend gekoerst, een echte smaakmaker en het gaat je goed! blij dat er plaats is gemaakt in de wielerwereld voor een nationale held!
3 september 2016 16:17
@ jesse
Ah wees er juist blij mee dat ze niet alleen nieuws doorgeven, maar zelf nieuws weten te melden. Dat ze dat er dan bij zitten, is meer dan terecht
3 september 2016 16:23
@Jesse, dat heeft journalistiek ipv copy-paste
3 september 2016 16:25
@Robs234.
Ik heb er geen moeite mee dat de redactie van Wielerflits erbij gaan zitten. Blijven staan en nieuws melden is wel vermoeiend.
En..... als Wielerflits het weet, weten wij het ook, dan zijn er minstens 2 blij !
Ik geniet van de nieuwsberichten op deze site en dan misschien nog wel meer van al de reacties.
3 september 2016 16:28
Btje dubbel gevoel. De vraag wat zijn val nu echt voor invloed op zijn carrière had zal altijd blijven hangen. Een huilende Johnny op het podium.. zal dat niet snel vergeten.
3 september 2016 16:28
Eren hahaha wat een grap! Degelijke renner geweest en de laatste jaren niets meer gepresteerd. Goed dat hij stopt en ik snap een PR-functie wel als Zeeuw bij Roompot.
3 september 2016 16:35
"zo meldt wielerflits.nl", aldus Teletekst. Gefeliciteerd.
3 september 2016 16:44
degelijke renner als je misschien wielrennen pas volgt en alleen terug kijkt naar de prestaties.... verder is er geen enkele verklaring voor je reactie chaba.... Hoogerland was cult, altijd aanvallen, altijd koers maken, dom rijden, slim rijden, we hebben het allemaal kunnen zien en van genieten, ook een echte typische niet-hollandse renner, nooit berekend rijden, altijd met alle krachten smijten, met passie en strijd koersen iets wat al jaren ontbreekt bij zijn generatie en al helemaal met de nieuwe generatie!
3 september 2016 17:13
Hij reed er de laatste jaren echt zo verloren bij. In geen enkele koers meer van voren gezien sinds dat NK. Goed dat hij stopt, was ook een van de grootverdieners bij Roompot waarschijnlijk.
3 september 2016 17:50
Er wordt nog weleens lachwekkend gedaan over Hoogerland, maar ik blijf het jammer vinden dat hij na het prikkeldraadincident, niet meer zo kleurrijk kon zijn als daarvoor.
3 september 2016 18:38
Hoogerland als PVVer past natuurlijk uitstekend bij het 100% NL imago van Roompot-Oranje Peloton. Zou hij er verantwoordelijk voor zijn dat het Wilhelmus op het shirt staat?
3 september 2016 18:45
Een aanvallende en tegelijk niet meer dan een degelijke renner. Iemand waarvan je van tevoren wist dat hij een vroege vlucht niet ging afmaken, omdat hij nergens anders in uitblonk (geen sprint/punch of hardrijderscapaciteiten), laat staan dat intelligent koersen nooit zijn ding was. Ik snapte dan ook niet zijn rol als wegkapitein bij Roompot.

Dat Hoogerland uitgerekend bij Vacansoleil top was, verbaast me niks. Die hele ploeg bestond uit dubieusheid en obscuurheid, met renners als Mosquera, Ricco (waarvan ze wisten hoe hij was) en Hoogerland zelf, die daarna nooit meer dergelijke prestaties wegzette of überhaupt iets fatsoenlijks presteerde. Een beetje dezelfde reputatie als de nodige zuidelijke en Oostblokploegen. Dat NK was ook gewoon een afvalkoers door de omstandigheden. Dat Barry Markus sindsdien er ook geen hol meer van bakte bij Belkin en Roompot, verbaast me ook niks.

De Zeeuw was al een aantal geleden officieus gestopt met koersen.
3 september 2016 18:58
Hoogerland pas 33, ik had het idee dat hij al langer meeging. Voor een Zeeuwse ploeg moest hij natuurlijk het uithangbord worden, dat is helaas niet gelukt. Wat Hoogerland allemaal meegemaakt heeft, is het niet vreemd dat er geen grootse prestaties meer volgden. Eens wat Mark zegt.
Hoogerland een baan geven bij de ploeg is een heel mooi gebaar, maar ik vraag mij af of een PR functie bij hem past.
3 september 2016 19:33
@jesse helemaal gelijk. Al die Zelffelicitaties hoeven van mij ook niet zo.
3 september 2016 19:45
Als Hoogerland aan PR mag doen waarom Wielerflits dan niet? Meldt Max01
3 september 2016 22:47
In feite is hij al een tijdje gestopt en wordt hij al vanwege PR betaald. Hij heeft hooguit nog een licentie, dat wel.
4 september 2016 01:05
Ik heb van hem genoten. Ik heb hem vervloekt. Ik heb teleurstelling gevoeld. Johnny is wielrenner geweest. Maar PR? Volgens mij moet je dan kunnen spreken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.